A plecat toata lumea la culcare si eu pot in liniste sa scriu fuguta acesta reteta bunaaaaa.. care o putem folosi si in post ..Am tot incercat tot felul si aceasta imi place cel mai mult ,pe incercate ..
Se spala bine fasolea si se lasa la muiat de cu seara .Intr-o oala punem fasolea la fiert dupa ce a dat un clocot golim apa si o inlocuim cu alta calda lasam sa fiarba cu foaia de dafin si ceapa tocata marunt ,Intre timp tocam marunt zarzavaturile si ardeiul.
Cind fasolea este fiarta pe jumatate adaugam zarzavaturile ,ardeiul si prazul tocate si lasam sa fiarba in continuare ,potrivim de sare si piper.
Cind fasolea este fiarta ,adaugam bulionul si lasam sa mai fiarba .Intr- tigaie punem uleiul la incins si adaugam usturoiul tocat marunt , lasam un minut ,apoi adaugam faina , lasam sa se rumeneasca si adagam boiaua, apoi cu un polonic luam din ciorba si punem peste compozitia din tigaie mestecind repede ca se ingroasE.
Punem peste ciorba rintasul si mai lasam sa dea un clocot ,apoi asezonam cu leustean si marar verde ,, Pofta Buna sa aveti fiindca aveti de ce ..
1
se poate servi cu un ardei iute proaspat sau murat
2
se mai poate servii si cu ceapa rosie