Ciorba de fasole uscata

de babi5 in Mancaruri de post, 11 Mai 2013 | 3012 vizualizari

 

A plecat toata lumea la culcare si eu pot in liniste sa scriu fuguta acesta reteta bunaaaaa.. care o putem folosi si in post ..Am tot incercat tot felul si aceasta imi place cel mai mult ,pe incercate ..

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole uscata
  • 2 morcoviz
  • 1 pastarnac
  • o felie de telina
  • 1 patrunjel
  • 1 bucata praz (mai mic )
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 cepe
  • 3-4 catei de usturi
  • 1 foaie dafin
  • cimbru
  • piper
  • sare
  • vegeta
  • bulion
  • 2 linguri faina
  • ulei
  • frunze leustean
  • marar verde
  • boia de ardei dulce
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole uscata:

Se   spala  bine  fasolea  si  se lasa la  muiat de cu seara .Intr-o oala  punem fasolea la  fiert dupa  ce  a dat un clocot golim apa  si o inlocuim cu alta  calda lasam sa  fiarba cu  foaia  de dafin si ceapa  tocata marunt ,Intre timp tocam marunt zarzavaturile si ardeiul.

Cind fasolea  este fiarta pe jumatate  adaugam zarzavaturile ,ardeiul si prazul  tocate si  lasam sa fiarba in continuare ,potrivim de sare si piper.

Cind fasolea  este fiarta   ,adaugam bulionul si lasam sa mai fiarba .Intr- tigaie  punem uleiul la  incins  si  adaugam usturoiul tocat marunt , lasam un minut  ,apoi adaugam faina , lasam sa  se rumeneasca si adagam boiaua, apoi cu un polonic luam din ciorba si punem peste compozitia  din tigaie  mestecind  repede ca se ingroasE.

Punem peste  ciorba  rintasul si mai  lasam sa dea un clocot ,apoi asezonam cu  leustean si marar verde ,, Pofta  Buna  sa aveti  fiindca aveti  de  ce ..

TIPS-URI

1

se poate servi cu un ardei iute proaspat sau murat

2

se mai poate servii si cu ceapa rosie

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole uscata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

babi5 1

13.05.2013, 16:42

Cu mare drag rocsi

RuxyRux 1

13.05.2013, 16:44

Vai ce buuuna!

babi5 1

13.05.2013, 17:07

multumesc de apreciere RuxyRux

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole uscata, cu carnat afumat