Ciorba de burta este preferata mea dintre ciorbe, asa ca m-am gandit sa incerc si eu sa o prepar, nu numai sa o comand la restaurante, cand am ocazia.
Nu mai facuse Meri de multa vreme o ciorba de burta, deci a fost bine venita.
Servita cu ardei iute este foarte, foarte gustoasa!
Mai intai punem osul de vita la fiert in apa cu putina sare si inlaturam spuma care se formeaza.
Adaugam si foile de dafin si boabe de piper.
Cat fierbe osul, tocam ceapa si o calim in ulei, adaugam si morcovii rasi si ii lasam doar pana se patrund usor.
Cand osul este fiert de se desface carnea de pe el, il scoatem din vas, strecuram supa si o punem din nou la fiert adaugand si carnea de pe os si burta taiata fideluta.
Adaugam si legumele calite si lasam ciorba sa fiarba pana cand bucatile de burta sunt bine inmuiate.
Amestecam galbenusurile cu un praf de sare si smantana.
Curatam usturoiul si il pisam ca pentru mujdei cu putina sare, apoi il amestecam cu galbenusurile si smantana.
Diluam amestecul cu putina supa fierbinte, apoi il turnam, treptat, in ciorba de burta, amestecand intens, pentru a nu se branzi smantana.
Mai lasam ciorba sa fiarba pentru 2-3 clocote, apoi potrivim gustul cu sare, piper si otet.
Servim ciorba de burta cu ardei iute si potrivita cu cele necesare, dupa gustul fiecaruia.
1
Nu adaugam otet mult, pentru ca isi adauga fiecare in timpul servirii.
2
De asemeni si usturoi si smantana se mai pot adauga in timpul servirii.
3
Leusteanul este optional, se adauga tot in timpul servirii.