Bors din ciuperci pleurotus

de Sidy in Ciorbe, 22 Iul 2012 | 4634 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g ciuperci Pleurotus
  • 3 morcovi
  • 3 radacini patrunjel
  • 1 ceapa
  • 1 gogosar
  • 1 capatana usturoi
  • 2 galbenusuri
  • 150 ml smantana(optional)
  • patrunjel verde
  • 500 ml bors
  • sare
  • piper
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors din ciuperci pleurotus:

Ciupercile spalate se taie felii subtiri.

Legumele se curata si se taie marunt. Ceapa se lasa intreaga.

Morcovii si gogosarul se inabusa in doua linguri cu ulei in oala de ciorba. Adaugam apoi toate legumele , apa necesara sare si piper. Usturoiul curatat il dam prin presa si il adaugam la ciorba.

Lasam sa fiarba bine toate legumele.

Galbenusurile le amestecam cu smantana si adaugam un polonic de ciorba fierbinte.Amestecam pina se omogenizeaza bine.

Borsul dat in clocot separat il adaugam la ciorba, lasam sa mai dea cateva clocote impreuna apoi stingem focul. Rasturnam si compozitia din galbenususri si smantana peste borsul fiert.

Deasupra se presara patrunjel verde tocat.

Pofta mare !

TIPS-URI

1

Sa nu uitati de ardeiul iute....

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors din ciuperci pleurotus" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui