Imi place ca putem combina cartofii in foarte multe moduri, asa ca am ales de data asta sa-i combin cu chiftelute.
Bun rezultat a iesit si multumita a fost familia! :D
Mai intai punem cartofii la fiert in coaja, cu apa cat sa-i acopere.
Tocam legumele si le punem la inabusit in ulei si putina apa, iar cand sunt patrunse adaugam carnea tocata, asezonam cu praf de cimbru, busuioc, sare, piper si lasam pe foc mestecand continuu pana cand este si carnea gata, apoi adaugam pustin suc de rosii, mai lasam cateva minute si ridicam de pe foc.
Rasturnam intr-o sita pentru a se scurge tot lichidul si dam la rece
Cartofii fierti si raciti ii curatam si-i punem intr-un bol unde ii strivim cu furculita.
Radem cascavalul, il amestecam cu cartofii, adaugam si un ou, sare si rozmarin si omogenizam.
Cand ce raceste compozitia de carne adaugam un ou, marar tocat marunt si amestecam.
Punem pe un platou pesmet si incepem sa formam bulgari de cartofi pe care ii aplatizam, punem la mijloc cate o chifteluta si strangem marginile trecand mainile prin pesmet deoarece e cam lipicioasa compozitia de cartofi.
Le dam forma care ne convine, rotunda sau ovala, trecem prin pesmet pe toate partile presaram boia de ardei deasupra si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.
Coacem pentru 30 de minute la 180 de grade.
Noi am servit cu ketchup si gogosari.
1
Se pot servi fie ca aperitiv fie alaturi de un sos.
2
Se pot trece inainte de a le baga la cuptor prin apa fiarta ca la gomboti.