Mancare de primavara cu masline si mazare

de Ancutsa in Mancaruri de post, 19 Mar 2017 | 2613 vizualizari

 

Un pranz usor si sanatos cu mancare de masline si mazare, alaturi de salata de legume si paine prajita.
Retete de post economice

 

INGREDIENTE

  • 3 cepe mici
  • 1 morcov taiat rondele
  • 200 g masline slab sarate
  • 100 g mazare
  • 2-3 frunze de dafin
  • 2 felii de lamaie
  • o jumatate de lingurita delikat
  • un varf de lingurita sare
  • un varf de lingurita piper
  • 1 lingurita de faina diluata intr-o cescuta de apa
  • 2 linguri de bulion
  • Pentru decor:
  • cateva felii de lamaie si frunzulite de patrunjel proaspat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de primavara cu masline si mazare:

 

Se taie ceapa marunt si se caleste in putin ulei incins, apoi se adauga morcovul taiat rondele, sare, piper, putin delikat, se acopera cu apa si se lasa sa fiarba aprox 10 minute.

Cand scade apa, adaugam maslinele si mazarea si mai adaugam apa, cat sa acopere doua degete. Lasam sa fiarba aprox 20 de minute.

 Pentru a pregati sosul, adaugam in mancare 2 linguri cu bulion si cateva frunze de dafin. Apoi punem o lingurita cu faina, intr-o cescuta cu apa calda si amestecam bine. O punem prin strecuratoare peste mancare, pentru a evita faina nedizolvata. Se mai lasa sa fiarba cateva minute, apoi se ia focul.

Se decoreaza cu patrunjel proaspat si cateva felii de lamaie.

 Se serveste cu salata de legume si paine prajita.

 Pofta Buna!

 Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/02/mancare-de-primavara-cu-masline-si.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de primavara cu masline si mazare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bulgur cu spanac si ciuperci