Chiftelute din carne de porc si vita,cu garnitura de legume si ciuperci

de horia in Mancaruri cu carne, 25 Iul 2011 | 19330 vizualizari

 

Zilele trecute am facut chiftelute si m-am gandit ca as putea sa le adaug o garnitura din legume si ciuperci.Adevarul ca mi-au iesit super.Cu toate ca nu prea sunt adeptul tocaturilor,mai fac din cand in cand si asa ceva.

VA DORESC POFTA BUNA!

 

INGREDIENTE

  • 1kg carne tocata (jumatate de vita si jumatate de porc)
  • 1/2 de kg. de ciuperci albe amestecate cu de padure
  • fasole  verde
  • morcovi
  • mazare
  • dovlecel
  • ardei italian
  • ceapa
  • usturoi
  • 300 ml. ulei de masline
  • 2 oua
  • doi cartofi
  • doua felii de paine
  • faina
  • sare
  • piper
  • delikat
  • patrunjel (si cred ca n-am uitat nimic)
  • mult suflet si pasiune.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute din carne de porc si vita,cu garnitura de legume si ciuperci:

Carnea tocata se condimenteaza dupa gust (eu pun si cimbru la chiftele),se pun cartofii rasi pe razatoarea mica,dupa ce s-au stors de amidon,feliile de paine udate cu apa,apoi stoarse,usturoiul,putin bicarbonat (un vf. de cutit).ouale batute spuma.framantam compozitia,adaugand apa calda sau supa din carne,o lasam un pic la rece,apoi modelam chiftelutele si le punem la prajit.Eu le trec prin faina inainte,pentru a-si pastra forma si a se rumeni frumos.De fapt este o faina speciala,care nu se arde asa usor in timpul prajirii.

Ciupercile le curatam,le spalam,le uscam intr-un servet.Legumele la fel spalate,curatate si uscate intr-un servet.Puteti pune ce legume va plac mai mult.Eu mai puneam dar n-am mai avut :(.Calim o ceapa medie foarte putin (daca ii adaugam sare sau delikat,nu se va rumeni la calire),apoi adaugam legumele si ciupercile,punem cca. 50 ml. de ulei si completam cu apa 2/3 din tigaie.O preparam la foc mediu cca. 30 min,amestecand din cand in cand,iar spre final marim focul la 180 grade sa se rumeneasca putin legumele.

Atat chiftelutele ,cat si legumele se servesc calde ca fel doi.

POFTA BUNA!

TIPS-URI

1

Referitor la carnea tocata,va recomand sa o tocati dvs. acasa,sau sa cumparati carnea si sa v-o toace macelarul pe loc,in fata dvs. NICIODATA SA NU CUMPARATI CARNE GATA TOCATA SAU IN TAVITA DE POLIESTER!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din carne de porc si vita,cu garnitura de legume si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (48)

adry88 1

12.08.2011, 11:06

arata foarte bun

diaconta 1

26.08.2011, 21:41

Iti doresc ca maine sa fie cea mai speciala zi din viata ta si sa se repete de multe ori
La multi ani Horia!!!! iti doresc sa traiesti mult si frumos,sa ai parte de iubire si bucurie
http://www.youtube.com/watch?v=aNbRNGFzNt4&feature=related

jolygina 1

04.09.2011, 17:43

foarte bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Rasol de porc cu sos de hrean