Chiftelute din carne de porc si vita,cu garnitura de legume si ciuperci

de horia in Mancaruri cu carne, 25 Iul 2011 | 18802 vizualizari

 

Zilele trecute am facut chiftelute si m-am gandit ca as putea sa le adaug o garnitura din legume si ciuperci.Adevarul ca mi-au iesit super.Cu toate ca nu prea sunt adeptul tocaturilor,mai fac din cand in cand si asa ceva.

VA DORESC POFTA BUNA!

 

INGREDIENTE

  • 1kg carne tocata (jumatate de vita si jumatate de porc)
  • 1/2 de kg. de ciuperci albe amestecate cu de padure
  • fasole  verde
  • morcovi
  • mazare
  • dovlecel
  • ardei italian
  • ceapa
  • usturoi
  • 300 ml. ulei de masline
  • 2 oua
  • doi cartofi
  • doua felii de paine
  • faina
  • sare
  • piper
  • delikat
  • patrunjel (si cred ca n-am uitat nimic)
  • mult suflet si pasiune.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute din carne de porc si vita,cu garnitura de legume si ciuperci:

Carnea tocata se condimenteaza dupa gust (eu pun si cimbru la chiftele),se pun cartofii rasi pe razatoarea mica,dupa ce s-au stors de amidon,feliile de paine udate cu apa,apoi stoarse,usturoiul,putin bicarbonat (un vf. de cutit).ouale batute spuma.framantam compozitia,adaugand apa calda sau supa din carne,o lasam un pic la rece,apoi modelam chiftelutele si le punem la prajit.Eu le trec prin faina inainte,pentru a-si pastra forma si a se rumeni frumos.De fapt este o faina speciala,care nu se arde asa usor in timpul prajirii.

Ciupercile le curatam,le spalam,le uscam intr-un servet.Legumele la fel spalate,curatate si uscate intr-un servet.Puteti pune ce legume va plac mai mult.Eu mai puneam dar n-am mai avut :(.Calim o ceapa medie foarte putin (daca ii adaugam sare sau delikat,nu se va rumeni la calire),apoi adaugam legumele si ciupercile,punem cca. 50 ml. de ulei si completam cu apa 2/3 din tigaie.O preparam la foc mediu cca. 30 min,amestecand din cand in cand,iar spre final marim focul la 180 grade sa se rumeneasca putin legumele.

Atat chiftelutele ,cat si legumele se servesc calde ca fel doi.

POFTA BUNA!

TIPS-URI

1

Referitor la carnea tocata,va recomand sa o tocati dvs. acasa,sau sa cumparati carnea si sa v-o toace macelarul pe loc,in fata dvs. NICIODATA SA NU CUMPARATI CARNE GATA TOCATA SAU IN TAVITA DE POLIESTER!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din carne de porc si vita,cu garnitura de legume si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (48)

adry88 1

12.08.2011, 11:06

arata foarte bun

diaconta 1

26.08.2011, 21:41

Iti doresc ca maine sa fie cea mai speciala zi din viata ta si sa se repete de multe ori
La multi ani Horia!!!! iti doresc sa traiesti mult si frumos,sa ai parte de iubire si bucurie
http://www.youtube.com/watch?v=aNbRNGFzNt4&feature=related

jolygina 1

04.09.2011, 17:43

foarte bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Porc cu 5 arome chinezesti