Se toaca ceapa marunt, se pune impreuna cu morcovul dat pe razatoarea mare si usturoiul pisat iar pe urma taiat feliute, intr-o tigaie cu ulei de masline. Se lasa pana devine ceapa sticloasa,se asezoneaza cu boia dulce si se stinge cu jumatate de pahar de vin rosu.Rosiile decojite de paseaza bine in blender cu 1 lingura de ulei de masline si busuioc.Se adauga peste ceapa calita si se lasa la foc mic sa fiarba.Se adauga si chiftelele pregatite,cca 7-8 (reteta aici http://www.facebook.com/photo.php?fbid=139358316218788&set=a.106181832869770.10798.100004338608842&type=1&theater¬if_t=like)
Se lasa la fiert timp de 30 minute,se mai completeaza cu apa daca mai este nevoie,adaugam si vegeta si piperul.Intr-un bol se pregateste `1lingura de faina cu smantana si se subtiaza cu apa.Se adauga 1 polonic din zeama de pe foc si se amesteca bine.Se toarna compozitia formata in oala si se mai lasa la foc mic 10 minute.Daca aveti la sfarsit puneti putin patrunjel verde.Se serveste cu mamaliguta sau piure de cartofi