În ultima vreme nu prea am mai mâncat carne de pui.Am înlocuit-o cu carnea de curcan.Se pare ca e mai sănătoasă, cu mai puţin colesterol decat puiul….asta dacă alegi pieptul sau pulpele.Eu am ales pentru acest preparat simplu pulpă dezosată şi tăiată bucăţele…un fel de gulaş …daca pot să îi spun aşa. Se pregateşte foarte repede pentru că e fragedă şi e şi foarte gustoasă.Încercaţi şi voi.
Ceapa se toacă mărunt şi se pune la călit în puţin ulei. Se rumeneşte frumos, apoi se adaugă bucăţelele de carne presărate cu sare şi piper. Se pune apă caldă cât să o acopere şi se lasă să fiarbă la foc potrivit. Cand aproape a scăzut se mai adaugă puţină apă şi passata de roşii. Se toacă usturoiul şi se pune şi el. Se lasă vasul pe foc până s-a concentrat sosul.
Se serveşte cu piure de cartofi sau altă garnitură la alegere.
Poftă bună!