Tot aveam in plan sa le prepar.
Prepararea chiftelelor:
Intr-un castron se adauga carnea tocata,ceapa tocata ,chifla,oul,patrunjelul,sarea si piperul.Se amesteca bine.Se adauga putin pesmet pana se formeaza compozitia de chiftele dorita.
Din compozitie se formeaza cu mana chiftelele,de marime mijlocie.
Se dau prin faina si apoi se prajesc in ulei incins.
Cand sunt rumenite ,se scot, se pun pe un servetel de hartie ,de bucatarie,absoarbe uleiul care este in surplus.
Prepararea sosului marinat:
Intr-o cratita de marime mijlocie,se pune putin ulei,de preferat de masline.
Cand este incins se adauga ceapa tocata si se lasa la calit.
Cand s-a calit se adauga sare,piper mozaic,apoi se adauga apa .
Se adauga si sucul de rosii si usturoiul.
Se lasa la fiert,se adauga si un varf de lingurita de zahar.
Foaia de dafin deasemenea.
Se lasa la fiert.
Cand este fiarta ,se amesteca intr-un castronel 2 linguri de faina sau de amidon.
Peste faina se adauga cu grija compozitie din sos,sa nu faca cocoloase.
Apoi se adauga aceasta compozitie in sosul marinat.
Se mai lasa 10 minute la foc mic,apoi se adauga patrunjelul verde tocat.
Se adauga chiftelele in sos,se da la cuptor ,la 150°,circa 10 minute.
Se serveste calda!
1
Dafin in sos
2
Pesmet si chifla in chiftele