Chiftele marinate

de Cris2711 in Porc, 4 Oct 2013 | 17412 vizualizari

 

Tot aveam in plan sa le prepar.

 

INGREDIENTE

  • Pentru chiftele:
  • 500 gr carne de porc
  • 1 ceapa rosie
  • 1 chifla inmuiata in apa si stoarsa
  • 1 ou
  • pesmet
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde tocat
  • Pentru sos:
  • 1 ceapa
  • 200 ml suc de rosii
  • 200 ml apa
  • 1 frunza de dafin
  • piper
  • ulei
  • 2 linguri faina sau amidon
  • 2 catei usturoi
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 1 varf de lingurita zahar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele marinate:

Prepararea chiftelelor:

Intr-un castron se adauga carnea tocata,ceapa tocata ,chifla,oul,patrunjelul,sarea si piperul.Se amesteca bine.Se adauga putin pesmet pana se formeaza compozitia de chiftele dorita.

Din compozitie se formeaza cu mana chiftelele,de marime mijlocie.

Se dau prin faina si apoi se prajesc in ulei incins.

Cand sunt rumenite ,se scot, se pun pe un servetel de hartie ,de bucatarie,absoarbe uleiul care este in surplus.

Prepararea sosului marinat:

Intr-o cratita de marime mijlocie,se pune putin ulei,de preferat de masline.

Cand este incins se adauga ceapa tocata si se lasa la calit.

Cand s-a calit se adauga sare,piper mozaic,apoi se adauga apa .

Se adauga si sucul de rosii si usturoiul.

Se lasa la fiert,se adauga si un varf de lingurita de zahar.

Foaia de dafin deasemenea.

Se lasa la fiert.

Cand este fiarta ,se amesteca intr-un castronel 2 linguri de faina sau de amidon.

Peste faina se adauga cu grija compozitie din sos,sa nu faca cocoloase.

Apoi se adauga aceasta compozitie in sosul marinat.

Se mai lasa 10 minute la foc mic,apoi se adauga patrunjelul verde tocat.

Se adauga chiftelele in sos,se da la cuptor ,la 150°,circa 10 minute.

Se serveste calda!

 

 

TIPS-URI

1

Dafin in sos

2

Pesmet si chifla in chiftele

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele marinate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (47)

Cris2711 1

07.10.2013, 12:31

Simo ,numai bine

MOKUSKA 1

24.04.2014, 11:30

delicioase

chrristian 1

26.08.2014, 18:49

Cand este fiarta ,se amesteca intr-un castronel 2 linguri de faina sau de amidon.

cum amestec faina intr-un castronel???scuze de intrebare dar nu stiu!sunt incepator!ms!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute marinate