Chiftele din legume si ciuperci pane cu piure de cartofi

de kamy in Mancaruri de legume, 8 Oct 2010 | 16123 vizualizari

 

am zis sa mancam totusi ceva de post azi dar nu am reusit 100% asa ca... ma mut la catolici pt scurt timp

 

INGREDIENTE

  • ciuperci parizoale
  • cartofi
  • dovleceli
  • gulie
  • morcovi
  • ceapa
  • usturoi
  • marar
  • oua
  • faina
  • pesmet
  • sare,piper
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele din legume si ciuperci pane cu piure de cartofi:

ptr.ciuperci pane:

Am primit cateva parizoale dintre care una mareeee cat dogul meu cel rotund(30 cm diam)si m-am gandit sa o fac pane

Am rupt coada am spalat palaria ff bine si am pus-o sa se scurga pe un prosop cu"lamelele"in jos.Am taiat-o raze,am sarat,piperat si am presarat faina pe ambele parti.

Am batut 3 oua cu  putina sare si am pus faina pana a ajuns la o consistenta mai groasa decat la clatite.

Am trecut bucatile de ciuperca prin aluat si le-am prajit in ulei dupa care le-am pus pe o hartie absorbanta.

ptr chiftele din legume:

Ce legume am avut prin frigider le-am spalat,le-am curatat si le-am dat prin razaroarea mica,ceapa am taiat-o marunt,iar usturoiul l-am pisat.Am pus la calit ceapa si morcovul in putin ulei,intre timp pe celelelte legume le-am lasat intr-un castron, cu putina sare pe ele.Dupa ce s-a calit  ceapa cu morcovul le-am pus peste celelelte legume stoarse bine,am adaugat vreo 3 oua si oul cu faina care mi-a ramas de la ciupercile pane,mararul si usturoiul pisat.Am amestecat bine  am pus sare,piper.Cu o lingura am luat din compozitie,am dat prin pesmet"chiftelele" dupa care le-am prajit in ulei.

Am facut langa un piure de cartofi si ca muratura castraveti si salata de sfecla rosie.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

chiftelele din legume se pot consuma si reci cu ketchup,maioneza cu hrean,etc

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele din legume si ciuperci pane cu piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci la cuptor