Am fost plecata de dimineata, nu aveam mancare gatita si se apropia ora pranzului, asa ca am gatit ceva rapid, cu ce aveam la indemana, in numai 30’. Si doamne… ce de laude am mai primit…asa ca va servesc si pe voi.
Pentru inceput am facut o mamaliguta pe care am rasturnat-o in forma de guguluf .
Taiem marunt ceapa si ardeii, ciupercile le taiem feliute, usturoiul il maruntim si frunzele le tocam.Incingem uleiul adaugam ceapa si ardeiul, calim cam 1-2’, adaugam usturoiul, amestecam sa se patrunda aromele, apoi adaugam ciupercile. Asezonam si lasam sa fiarba 10’, sub capac, timp in care se vor inmuia ciupercile si va scadea si apa lasata de ele. Intr-un bol, amestecam laptele cu faina si smantana si dupa ce ciupercile sant fierte, adaugam amestecul si omogenizam Lasam sa dea cateva clocote, adaugam patrunjelul si luam de pe foc.
Am rasturnat mamaliguta pe un platou mai mare, am umplut cu sos mijlocul si de jur imprejur si am servit asa cald cu gogosari murati.
Pofta buna!