Piept de pui cu susan si mac

de Zamfira in Pui, 19 Oct 2013 | 7313 vizualizari

 

Fel principal sau aperitiv, este o mancare aspectuoasa si foarte gustoasa. Ador susanul si macul, iar combinatia cu pieptul de pui este una perfecta. Putem sa alegem si o varianta mai picanta adaugand putin chilli. Pofta buna!

 

INGREDIENTE

  • un piept de pui
  • 2 oua
  • 1 lingura faina
  • 1 lingurita smantana
  • 1 lingurita mustar
  • 1 lingurita cimbru
  • 4 linguri susan
  • 4 linguri mac
  • 8 linguri pesmet
  • condiment pentru carne de pui
  • ulei pentru prajit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu susan si mac:

Se spala pieptul de pui si se taie felii de grosimea unui deget, apoi de o lungime de 3-4 cm. Pudram carnea cu un condiment special pentru pui sau un amestec de mirodenii, sare si piper. Batem ouale cu smantana, mustarul si cimbrul, apoi adaugam faina, vom obtine o pasta mai grosuta. Amestecam susanul cu jumatate din cantitatea de pesmet, la fel vom proceda si cu macul. Jumatate din feliutele de carne se dau prin pasta, apoi prin susanul amestecat cu pesmet. La fel procedam si cu cealalta jumatate de carne, apoi o dam prin macul amestecat cu pesmet. Prajim bucatele de piept de pui in ulei incins (pe ambele parti). Scoatem carnea pe un servetel pentru a se scurge uleiul. Putem servi alaturi de muraturi sau diferite sosuri: maioneza cu usturoi sau hrean, sos cu chilli, etc. Garnitura perfecta este orezul.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu susan si mac" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Pui la rotisor