Cu siguranta va raman si voua albusuri in plus ,de la alte retete, pe care le pastrati in congelator...asa este ?
Atunci va invit sa faceti acest minunat chec( guguluf) in care sa adaugati ce aveti voi prin frigider, ramas de la alte dulciuri preparate...
pentru blat
pentru umplutura
pentru glazura
Albusurile cu un varf de cutit cu sare le batem bine cu mixerul pina se intaresc bine.Treptat adaugam zaharul, lingura cu lingura si mixam pina se intaresc albusurile din nou.
Adaugam apoi uleiul, coaja de lamaie si faina amestecata cu praful de copt.Si faina o adaugam lingura cu lingura.
O treime din aluat il punem deoparte si il amestecam cu cacaoa si cu esenta de cafea.
In albusurile spuma adaugam coaja de lamaie si amestecam incet de jos in sus sa le incorporam.
O forma de guguluf sau doua de chec le ungem cu unt si presaram faina peste.
Punem 1/2 din coca alba, peste care presaram rahat dat prin zahar pudra.
Punem peste coca cu cacao peste care presaram stafide si fructele de goji.
In cealalta parte de blat alb adaugam nuca macinata , cam 100 g si o rasturnam peste fructe, o netezim frumos sa acopere toate cate am asezat in forma.
Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade, pina se coace , cam 30-40 de minute.Dupa 10 minute reducem focul la 160 de grade.Facem testul cu scobitoarea si daca aceasta iese uscata inseamna ca putem scoate checul din cuptor.
Dupa ce l-am scos din cuptor il lasam sa se odihneasca 10 minute, apoi il rasturnam pe un gratar sa se raceasca.
Pregatim glazura conform instructiunilor de pe pachet , o turnam peste chec si presaram deasupra nuca de cocos.
Dupa ce s-a racit complet, puteti felia checul si sa-l serviti ca atare sau dimineata la cafea.
Pofta mare !