Tiramisu reţetă originală

de Micutza Luana in Prajituri, 7 Mai 2013 | 3257 vizualizari

 

 Tiramisu reţetă originală

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • 700 gr mascarpone
  • un plic zahar vanilat
  • 150 gr zahar
  • 2 pungi de piscoturi
  • 500 ml frisca lichida
  • intaritor pentru frisca
  • 4 oua
  • cacao
  • 3 cesti cafea expreso
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă originală:

Tiramisu reţetă originală

Bun si sa incepem prin a mixa manual sau cu mixerul crema de mascarpone cu zaharul si zaharul vanilat pana obtinem o crema . Separam galbenusurile de albus si batem spuma albusurile cu putina sare . Crema obtinuta din mascarpone si zahar o amestecam putin cate putin cu  galbenusurile , apoi treptat adaugam  spuma de albusuri. La urma adaugam frisca lichida mixata si ea in prealabil cu mixerul .

Si acum sa incep sa asamblez prajiturica. Amestecam cafeaua cu esenta de rom si inmuiem pe rand piscoturile .

Intr-o tava asezam pe rand un rand de piscoturi si punem jumatate din crema , apoi alt rand de piscoturi si restul de crema. Deasupra presaram cacao din belsug . Se da la rece, de preferat a se face seara si se lasa la frigider panaa a doua zi , este mult mai buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]