Tiramisu reţetă originală

de Micutza Luana in Prajituri, 7 Mai 2013 | 3164 vizualizari

 

 Tiramisu reţetă originală

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • 700 gr mascarpone
  • un plic zahar vanilat
  • 150 gr zahar
  • 2 pungi de piscoturi
  • 500 ml frisca lichida
  • intaritor pentru frisca
  • 4 oua
  • cacao
  • 3 cesti cafea expreso
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă originală:

Tiramisu reţetă originală

Bun si sa incepem prin a mixa manual sau cu mixerul crema de mascarpone cu zaharul si zaharul vanilat pana obtinem o crema . Separam galbenusurile de albus si batem spuma albusurile cu putina sare . Crema obtinuta din mascarpone si zahar o amestecam putin cate putin cu  galbenusurile , apoi treptat adaugam  spuma de albusuri. La urma adaugam frisca lichida mixata si ea in prealabil cu mixerul .

Si acum sa incep sa asamblez prajiturica. Amestecam cafeaua cu esenta de rom si inmuiem pe rand piscoturile .

Intr-o tava asezam pe rand un rand de piscoturi si punem jumatate din crema , apoi alt rand de piscoturi si restul de crema. Deasupra presaram cacao din belsug . Se da la rece, de preferat a se face seara si se lasa la frigider panaa a doua zi , este mult mai buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]