Chec bicolor fara lapte si unt

de nadea68 in Dulciuri, 26 Noi 2016 | 17699 vizualizari

 

Am gasit reteta asta pe un blog, mi s-a parut interesanta si am incercat-o. Intr-adevar, iese un chec pufos, chiar daca e pe baza de apa si nu lapte. Ideal pentru micul dejun sau in orice moment al zilei.
 

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 3 oua
  • 250 g zahar (eu am folosit 200 g)
  • 130 ml ulei
  • 130 ml apa
  • 1 pliculet praf de copt
  • 2-3 linguri cacao
  • zahar pudra
  • in plus eu am folosit cateva linguri de nuttella
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec bicolor fara lapte si unt:

Ouale le mixam bine cu zaharul, pana se deschid la culoare si devin spumoase. Adaugam uleiul, amestecam. Adaugam si apa, continuand sa mixam.

Praful de copt si faina le dam prin sita. Adaugam peste oua, amestecam pana se omogenizeaza.

Luam o forma de tort  cu diametrul de 24 cm. Dupa ce o ungem cu unt sau ulei si o dam cu faina, turnam 3/4 din aluat. In restul de aluat, punem cacao si turnam peste celalalt aluat.

Adaugam si cateva linguri de nuttella (facultativ).

Dam la cuptor 40 minute sau facem proba cu scobitoare.

Cand e gata lasam la racit si decoram cu zahar pudra.

 

 

TIPS-URI

1

se poate glazura cu ciocolata.

2

daca vreti adaugati nuci, alune sau fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec bicolor fara lapte si unt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta de dovleac