Cei mai buni castraveti murati pe care i-ati mancat vreodata!

de Mitinita in Conserve, 20 Oct 2010 | 13646 vizualizari

 

Pana si mezina familiei de un an si jumatate stie ca mami isi tine castravetii murati in frigider si merge la usa si imi cere. Fac dupa reteta asta de vreo doi ani si nici nu mai vreau sa incerc alta reteta. Raman crocanti si tari si sunt bestiali in sendvisul cu snitel de pui. Singura metoda de a -i pastra peste iarna pe care am gasit-o a fost sa ii pun in cutii de smantana de un kg,sa torn zeama in care s-au facut si au tinut la frigider pana in vara. O sa fie foarte apreciati daca ii faceti cadou. Dar numai un borcan,sa mai astepte si la anul. Inca mai am un borcan pe balcon,probabil ultimul de anul acesta... Am reteta de la o prietena din America,de aceea catalogez la Statele Unite,Titlul in engleza e "Sunshine Dill Pickles".

 

INGREDIENTE

  • tulpini de marar prospat
  • usturoi
  • castraveti
  • 1 borcan de 3-4 litri
  • 1/2 cana sare
  • 1 cana otet
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cei mai buni castraveti murati pe care i-ati mancat vreodata!:

Se pune pe fundul borcanului marar.Se adauga castraveti si usturoi,daca se foloseste si se continua pana se umple borcanul. Uneori pun marar numai la fund si deasupra,depinde cat am.Mereu se termina cu marar.
Se adauga sarea si otetul si se umple borcanul cu apa.
Se scutura putin borcanul pentru a se distribui sarea.
Se lasa borcanul la soare cam 3-4 zile si se misca in fiecare zi ptr a avea o culoare uniforma.
Daca e innourat se mai lasa o zi in plus.
Se pastreaza la frigider.
Am incercat sa ii tin peste iarna si am pus borcanul la bain-marie,dar s-au facut moi.Se pastreaza excelent la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cei mai buni castraveti murati pe care i-ati mancat vreodata!" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (8)

Ligia Bxl 1

02.02.2011, 09:22

uhhh credeam ca ai preparat serpi la borcan

Mitinita 1

02.02.2011, 09:44

la serpi inca nu m-am dat

Mitinita 1

02.02.2011, 09:50

acuma stiu de ce ai crezut ca-s serpi!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Castraveti murati, crocanti si deliciosi