Carne de porc la cuptor cu sos de ciuperci

de maxion in Porc, 12 Feb 2011 | 19582 vizualizari

 

ceva bun si usor de preparat

 

INGREDIENTE

  • 1kg carne porc cu un pic de grasime  .
  •  500gr cuperci campion 
  • 1,2 morcovi  
  • 1/2 ardei gras rosu  
  • 3 cepe normale nu prea mari  
  • 300 gr pasta de tomate  
  • 50ml ulei de masline  
  • 5,6 catei de usturoi 
  • 1 pahar de vin alb 
  • rosmarin  .
  • busuioc  
  • oregano  
  • piper  
  • vegeta (delicat +10 legume)   
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carne de porc la cuptor cu sos de ciuperci:

se portioneaza carnea , se condimenteaza cu vegeta , piper , rosmarin , oregano,putin busuioc,paharul de vin si putin ulei de masline

 se pune intr-un castron acoperit cu folie de plastic ,

se lasa la frigider 30 min ,dupa care se da la cuptor pt 30 min la temperatura de 180 grade .

intre timp se curata ceapa se toaca marunt sau fideluta dupa gustul fiecaruia, se curata ciupercile se taie feliute, morcovul dat pe razatoare , ardeiul gras taiat cubulete mici.

toate in afara de ciuperci , se pun intr-o cratita cu uleiul de masline ramas si se lasa sa se caleasca pentru 10min .

se pun ciupercile si se lasa inca 10 min dupa care se pune pasta de tomate, un pic de apa si se potriveste gustul de  vegeta 

se lasa sa scada un pic dar sa nu uitati carnea de la cuptor sa nu se arda ,

totul se toarna peste carne si se da la cuptor pentru inca 20min,

spre sfarsit se toaca cateii de usturoi si se pun peste

dupa gust se poate pune si marar tocat marunt sau patrunjel ...

POFTA BUNA SPER CA VA PLACE MIE MI-A PLACUT

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de porc la cuptor cu sos de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc in saramura de bere