Carne de bibilică cu praz, leurdă și ardei roșu

de Panacris in Mancaruri cu carne, 29 Mar 2015 | 3603 vizualizari

 

Ne-am răsfățat cu bibilica. Deobicei o gătesc întreagă la cuptor, de data asta am ales altă variantă;) Tare bună a fost!

 

INGREDIENTE

  • carne de bibilică fiartă cca. 1000 g (http://www.bucataras.ro/retete/supa-de-bibilica-69393.html);
  • praz 2 bucăți,
  • leurdă 1 legătură,
  • ardei gras roșu 1 bucată mare,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • boia de ardei dulce.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carne de bibilică cu praz, leurdă și ardei roșu:

Carnea de bibilică fiartă ( a fost fiartă pentru supă, aveți rețeta aici: (http://www.bucataras.ro/retete/supa-de-bibilica-69393.html), se rupe bucăți cât mai mari de pe oase. Prazul tăiat rondele, se pune la călit în puțin ulei de măsline și apă alături de ardeiul și leurda tocate mărunt, cca. 10 minute, până ajung translucide. Apoi se adaugă fâșiile de carne, se asezonează de sare, piper și boia se mai adaugă o cană de apă, apoi se lasă la fiert la foc mic cca. 30 de minute.

Se servește ca atare sau cu garnitura ce vă place.  

Spor și poftă bună!

TIPS-URI

1

carnea de bibilică se poate înlocui cu orice fel de carne de pasăre, dar cea de curte e cea mai bună ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de bibilică cu praz, leurdă și ardei roșu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Panacris 1

30.03.2015, 18:19

Miha

mirela0911 1

31.03.2015, 14:01

Sim0na 1

07.04.2015, 11:04

N-am mancat niciodata carne de bibilica.. Al meu barbat uraste bibilicile
Fur o portie de la tine!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Varza calita cu costita afumata