Supă de bibilică

de Panacris in Supe, 25 Mar 2015 | 9911 vizualizari

 

Nu este complicat, dar foarte savuroasă. Nou am adus în supa de carne, frunzele de leurdă, vă asigur că a fost tare gustoasă, dacă Zmeișorii au mâncat de trei ori din ea ;) Pentru curioși aveți aici informații despre bibilică: http://ro.wikipedia.org/wiki/Bibilic%C4%83

 

INGREDIENTE

  • bibilică 1 bucată de cca. 1600 g,
  • ceapă galbenă 2 bucați,
  • morcovi 2 bucăți,
  • dovlecel 1 bucată,
  • gulie albă 1/2 bucată,
  • ardei kapia 1/2 bucată,
  • pătrunjel rădăcină 1 bucată,
  • păstârnac 1/2 bucată,
  • apio adică tijă de țelină 1 felie 2-3 fire,
  • leurdă 4-5 fire,
  • sare iodată,
  • amestec de piper alb, roșu, verde
  • coriandru 1 boabă,
  • tăiței de casă (http://www.bucataras.ro/retete/taitei-de-casa-57044.html) cca. 300 g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă de bibilică:

Legumele se curăță și se pun la fiert întregi, împreună cu leurda, tijele de apio, bibilica întreagă și mirodeniile, la foc mediu cca. 60 de minute cu cca. 4000 ml apă rece.

Am folosit din nou vasul minune, Kukta în cazul meu, (se poate folosi MultiCooker-ul sau mai nou CrockPot-ul), astfel am redus timpul de fierbere la cca. 35 de minute, de când începe fluiere. După ce s-a fiert carnea, se strecoară supa în alt vas, se asezonează de sare și se dă din nou la gătit.

Tăițeii de casă se fierb separat, în apă clocotită cu puțină sare. După ce au fiert, se strecoară și se adaugă la supa de carne.

Se servește fierbinte, presărată cu verdeață tocată mărunt și după gustul fiecăruia simplă, sau cu legumele și carnea fiartă;)

Spor și poftă bună! ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă de bibilică" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supă cu tăiței Udon