Musaca de vinete cu carne de porc si cascaval

de aalliinnaa07 in Mancaruri cu carne, 27 Mar 2013 | 9383 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg vinete
  • 500-600 g carne tocata de porc
  • 250 g bulion(eu am folosit bulion facut in acasa)
  • 2 cepe
  • 5 linguri ulei
  • 1 morcov
  • 1 lingura oregano
  • piper
  • sare
  • 200 g smantana
  • 1 ou
  • 2 linguri apa
  • 2 linguri faina
  • 300 g cascaval
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de vinete cu carne de porc si cascaval:

Se curata vinetele de coaja, apoi le taiam felii grose de 1 cm. Feliile le-am pus la fiert 10-15 minute pana au devenit moi, apoi le scoatem pe un prosop pentru a se scurge de apa.

Ceapa o taiem marunt si o calim putin in uleiul incins, apoi adaugam carnea tocata si morcovul dat prin masina de tocat pe care le calim cam 15 minute.Dupa cele 10 minute adaugam bulionul, piperul, oregano si sare dupa gust, mai lasam pe foc 5 minute.

Ungem o tava cu unt, punem 1 strat de vinete pe care le mai stoarcem cu mana de apa, peste vinete adaugam carnea si cascavalul taiat felii, iar ultimul strat vinetele ramase.Dam tava la cuptor 30 de minute.

Intre timp preparam sosul, amestecam smantana cu oul, apa si faina.

Dupe 30 de minute scoatem tava din cuptor si adaugam sosul de smantana si cascavalul ramas pe care il dam pe razatoare, mai dam la cuptor inca 30 de minute pana acesta se rumeneste.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de vinete cu carne de porc si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulouri umplute cu sunca si gogosari