Stiu ca la caldura de afara nu prea aveti chef sa dati drumul la cuptor, dar pentru cannelloni cred ca se poate face o exceptie.
Spalam bine frunzele de spanac apoi le fierbem 3-4 minute in apa cu sare. Scurgem bine si apoi le tocam marunt.
Ceapa si usturoiul le taiem marunt si le sotam in 2 linguri de ulei si 2 de apa. Adaugam apoi spanacul si lasam la foc mic pana se evapora toata apa.
Condimentam cu sare, piper si marar tocat apoi dam de pe foc. Adaugam smantana si branza framantata si amestecam pana se omogenizeaza.
Lasam sa se racoreasca si intre timp pregatim sosul bechamel.
Intr-un vas topim untul iar apoi adaugam faiana si amestecam bine, ca sa nu se prinda. Adaugam laptele in fir subtire si amestecam continuu, pentru a evita formarea cocoloaselor. Continuam sa amestecam pana se ingroasa sosul iar apoi dam deoparte si condimetam cu sare, piper si nucsoara.
Intr-o tava termorezistenta punem un stat de sos bechamel apoi cannelloni pe care i-am umpluti cu amestecul de spanac si branza.
Deasupra turnam sosul bechamel ramas si radem cascaval, sau in cazul meu, cas.
Dam tava la cuptor, la foc potrivit ~ 30 de minute, sau pana se rumeneste usor cascavalul.
Lasam putin sa se racoreasca iar apoi putem portiona.