Briose cu dulceata de cirese amare si nutella ( primele mele briose)

de adasev12 in Dulciuri, 13 Mar 2011 | 4889 vizualizari

 

offf, briosele....de mult ma bate gandul sa fac si eu, ca toata lumea e cu briose...numai eu nu...si deh, trebuia sa fiu si eu in rand cu lumea, nu? nu am avut forme de briose dar am cumparat de unica folosinta...bune si alea...10 buc erau in pachet, si culmea, chiar 10 briose mi-au iesit...parca reteta asta era special pt mine...am rasfoit cateva pagini pe aici pe bucataras.ro si m-am oprit la reteta postata de Julie...eu i-am facut mici modificari, in functie de ce aveam eu prin camara...au iesit bunute...si cu siguranta am sa mai fac, dar o sa incerc si alte variante....

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 100 g unt
  • 150 g zahar
  • coaja de portocala si lamaie rasa
  • un praf d ecopt
  • esenta de vanilie
  • 200 g faina
  • un iaurt de cirese, de 125 lm
  • 50 g ciocolata topita
  • putina nutela
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu dulceata de cirese amare si nutella ( primele mele briose):

ouale le-am batut bine cu zaharul spuma, apoi am adaugat untul topit, esenta si iaurtul, coaja de portocala si lamaie, am amestecat f bine, iar apoi am adaugat faina in ploaie, amestecand cu lg de lemn;

la sfarsit  am adaugat si praful de copt stins cu putina zeama de lamaie.

am uns formele cu ulei si le-am tapetat cu faina, am pus cate o lg de compozitie , apoi in jumatate din briose am pus cate o jumatate  de lg de dulceata de cirese amare iar in cealalata jumatate am pus nutella, ca sotului ii plac mai mult chestiile astea umplute cu creme de ciocolata

... apoi am completat cu compozitie de briose...nu stiam sigur cat cresc, asa ca am umplut formele pe trei sferturi...au crescut exact cat trebuia...o singura nedumerire am; nu stiu de ce umplutura de la mijloc a ajuns la fundul briosei...?

data viitoare am sa pun umplutura deasupra...asa chiar daca scade...poate ramane la mijloc....

am copt la 200 gr in cuptorul preincalzit, cam 30 min.

deasupra a mai presarat zahar pudra si ciocolata topita

bune au fost oricum...pt primele mele briose cred ca m-am descurcat binisor....

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu dulceata de cirese amare si nutella ( primele mele briose)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si nuca