Am mai venit si eu cu o reteta dupa multa vreme...timpul nu imi mai permite sa stau in bucatarie deloc, din pacate ((
Intr-un blender (sau mixam cu un mixer), punem sana si 100 ml lapte, ouale, zaharul, zaharul vanilat, uleiul si mixam cateva clipe, apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt, dar nu toata odata, ci in reprize. La sfarsit, mai adaugam lapte pana cand compozitia este putin mai groasa decat la clatite.
Incingem o tigaie neaderenta (eu am folosit tigaia cu efect de piatra incinsa si a mers foarte repede) unsa cu putin ulei (doar la inceput, apoi nu mai trebuie unsa deloc, daca tigaia e buna). Focul trebuie sa fie mic. Cu un polonic, punem aluatul in tigaie si nu rotim tigaia, lasam aluatul sa se intinda singur, cercuri mai mici rotunde. Cand apar bule pe suprafata clatitei, intoarcem clatita si mai lasam sa se coaca si pe aceasta parte. La doua tigai merge foarte repede.
Servim cu gem de caise, o nebunie! Sau cu crema de ciocolata sau pudrate cu zahar pudra.