Tarta cu branza si pere

de Lau in Prajituri, 13 Noi 2014 | 3064 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 300 g faina
  • 2 linguri de zahar
  • 150 ml ulei
  • 50 ml lapte
  • 1praf de sare
  • coaja de lamaie
  • 1/2 plic praf de copt
  • Umplutura
  • 500 g branza de vaci
  • 150 ml smantana
  • 150 g zahar
  • 3 oua
  • 50 g ciocolata
  • esenta vanilie
  • coaja de lamaie
  • pere
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza si pere:

Aluatul - intr-un bol amestecam faina, sarea, zaharul, praful de copt, coaja de lamaie. In alt bol amestecam uleiul, laptele, adaugam treptat peste amestecul de faina amestecand cu o lingura dupa care cu mana framantam o coca omogena. Dam la frigider pana pregatim umplutura.

Umplutura - branza o mixam cu smantana, adaugam zaharul si ouale pe rand mixand bine, adaugam esenta, coaja, ciocolata data prin razatoare si omogenizam.

Perele le spalam, le stergem cu un prosop dupa care le taiem felii, le stropim cu putina zeama de lamaie.

Intindem aluatul intr-o foaie rotunda (si pe peretii tavii) asezam in tava tapetata cu hartie de copt, adaugam umplutura si deasupra feliile de pere.

Dam tava la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca in tava.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza si pere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu pere si budinca de vanilie