Bors de peste

de La Ancuta in Ciorbe, 19 Dec 2010 | 12408 vizualizari

 

Este prima data cand fac bors de peste, de mancat am mai mancat, dar facut de altii :). Rezultatul a fost chiar bun :))

 

INGREDIENTE

  • capul si coada de la un somn
  • 1 cepa
  • 2 morcovi
  • 2 pastrnaci
  • 1/2 telina
  • 2 ardei
  • 1 lingura pasta de rosii
  • bors
  • 1 mana de orez
  • cimbru
  • leustean
  • 1 frunza de dafin
  • patrunjel verde
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de peste:

Preparare bors de peste.

Se spala capul de peste bine, se taie pe "barbie" si se scot branhiile.

Ceapa se curata si se taie marunt. Se pune la calit in putin ulei. Se adauga apoi morcovii, pastarnacul si telina. Se stinge cu apa iar cand clocoteste se adauga pestele si ardeiul.

Lasam sa fiarba la foc mic. Cand legumele sunt aproape fierte se adauga frunza de dafin si bulionul.

Spalam bine orezul si il adaugam in ciorba.

Cand legumele si orezul au fiert adaugam borsul si leusteanul. Mai lasam bosul de peste sa dea cateva clocote, potrivim de sare si stingem focul.

Am scos apoi pestele si am ales carnita de pe el.

Borsul de peste serveste cu patrunjel verde tocat si ardei iute.

TIPS-URI

1

Cel mai bun bors de peste este acela facut din multe feluri de peste, atat capete cat si carne zdravana

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de peste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba taraneasca cu leustean