Reteta de bors cu fasole boabe, urzici si hasmatuchi

de Caty in Ciorbe, 3 Apr 2023 | 4501 vizualizari

 

Nu poate sa treaca primavara fara sa facem un bors de fasole cu urzici. Daca il aromatizam cu hasmatuchi, e si mai bun.
Pentru aceastaReteta de bors cu fasole boabe, urzici si hasmatuchi avem neoie de cateva ingrediente: fasole, urzici, morcovi, ceapa, pastarnac, telina, ardei, rosii, ulei, bors, verdeata.

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de bors cu fasole boabe, urzici si hasmatuchi
  • 500g fasole boabe
  • 500g urzici
  • 200g morcov
  • 200g ceapa
  • 100g pastarnac
  • 100g telina radacina
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 cutie cu rosii in bulion sau 2 linguri pasta de tomate
  • 50ml ulei
  • 500ml bors proaspat de tarate sau dupa gust
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1legatura leustean
  • 2 legaturi hasmatuchi
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de bors cu fasole boabe, urzici si hasmatuchi:

Iata cum se prepara Reteta de bors cu fasole boabe, urzici si hasmatuchi

Am pregatit totul intr-o oala de 5 litri.

Spalam fasolea si o punem la fiert. Dupa doua, trei clocote scurgem apa. Repetam operatiunea de trei ori, inlocuind de fiecare data apa, cu alta fierbinte.

Taiem apoi cubulete morcocul, pastarnacul, telina, ceapa, ardeiul si le turnam peste fasole. Adaugam si uleiul. Lasam sa fiarba pana sunt fasolele fierte.

Cat timp fierb fasolele, alegem si scuturam bine urzicile, le spalam in multe ape si le punem la fiert in apa fierbinte cu putina sare, timp de 10 minute.

Cand fasolele sunt fierte, completam cu apa fierbinte daca este nevoie, adaugam borsul infierbantat si el inainte, rosiile taiate sau date prin blender. Daca nu avem rosii, folosim 2 linguri cu pasta de tomate. Lasam pe foc pana ajunge din nou in punctul de fierbere. Potrivim borsul de sare si acru. Punem acum urzicile, mai lasam sa fiarba 5 minute, punem verdeata taiata marunt, capacul si oprim focul.

Borsul miroase trasnet si gustul e pe masura.

Pofta buna!

Vezi si reteta de Bors de urzici cu leustean

TIPS-URI

1

Putem pune urzicile curatate si spalate, direct in oala, in momentul in care le-am pune pe cele fierte. Trebuie sa fierbem 10 minute in loc de 5minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de bors cu fasole boabe, urzici si hasmatuchi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Panacris 1

05.04.2023, 09:15

Rocsi 1

09.04.2023, 20:30

Tare bun este borsul cu fasole! In varianta in care are si urzici, le place alor mei!

Catalina L 1

14.05.2023, 19:00

foarte bun bors

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de os cu bors