Bors de fasole boabe

de MotanLaOale in Ciorbe, 6 Iun 2012 | 5219 vizualizari

 

De obicei fac ciorba de fasole fara bors, dar primavara ma apuca dorul de un bors cu ceapa verde si mult marar proaspat.

 

INGREDIENTE

  • 400 g fasole boabe
  • 3 legaturi ceapa verde
  • 3 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 1/2 telina
  • 4 rosii
  • 2 legaturi marar
  • 1L bors
  • 300 g scarita afumata
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de fasole boabe:

Fasolea se pune in apa rece de seara pana dimineata.

Se pune la fiert in oala sub presiune impreuna cu afumatura pentru o ora.

Intre timp curatam restul legumelor si le tocam.

Intr-o oala punem uleiul si calim legumele 2-3 minute, punem putina apa si le lasam sa fiarba.

Dupa ce a fiert in oala sub presiune punem fasolea in oala cu legume cu zeama cu tot si cu afumatura, de la care scoatem oasele si continuam sa fierbem.

Punem rosiile tocate marunt si potrivim de sare si piper.

Borsul il fierbem separat si punem peste fasole dupa gust, eu am pus 800ml.

Se mai fierbe 10 minute, se pune mararul tocat marunt, se mai da un clocot si este gata.

Este foarte buna cu mamaliga rece si ceapa verde.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de fasole boabe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Bors de fasole, cu urzici, legume si leustean