Bors de fasole boabe

de MotanLaOale in Ciorbe, 6 Iun 2012 | 5178 vizualizari

 

De obicei fac ciorba de fasole fara bors, dar primavara ma apuca dorul de un bors cu ceapa verde si mult marar proaspat.

 

INGREDIENTE

  • 400 g fasole boabe
  • 3 legaturi ceapa verde
  • 3 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 1/2 telina
  • 4 rosii
  • 2 legaturi marar
  • 1L bors
  • 300 g scarita afumata
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de fasole boabe:

Fasolea se pune in apa rece de seara pana dimineata.

Se pune la fiert in oala sub presiune impreuna cu afumatura pentru o ora.

Intre timp curatam restul legumelor si le tocam.

Intr-o oala punem uleiul si calim legumele 2-3 minute, punem putina apa si le lasam sa fiarba.

Dupa ce a fiert in oala sub presiune punem fasolea in oala cu legume cu zeama cu tot si cu afumatura, de la care scoatem oasele si continuam sa fierbem.

Punem rosiile tocate marunt si potrivim de sare si piper.

Borsul il fierbem separat si punem peste fasole dupa gust, eu am pus 800ml.

Se mai fierbe 10 minute, se pune mararul tocat marunt, se mai da un clocot si este gata.

Este foarte buna cu mamaliga rece si ceapa verde.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de fasole boabe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

MotanLaOale 1

12.06.2012, 11:51

bettyC 1

12.06.2012, 11:52

vreau si euuu arata superr

MotanLaOale 1

12.06.2012, 12:22

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bors de fasole, cu urzici, legume si leustean