De obicei fac ciorba de fasole fara bors, dar primavara ma apuca dorul de un bors cu ceapa verde si mult marar proaspat.
Fasolea se pune in apa rece de seara pana dimineata.
Se pune la fiert in oala sub presiune impreuna cu afumatura pentru o ora.
Intre timp curatam restul legumelor si le tocam.
Intr-o oala punem uleiul si calim legumele 2-3 minute, punem putina apa si le lasam sa fiarba.
Dupa ce a fiert in oala sub presiune punem fasolea in oala cu legume cu zeama cu tot si cu afumatura, de la care scoatem oasele si continuam sa fierbem.
Punem rosiile tocate marunt si potrivim de sare si piper.
Borsul il fierbem separat si punem peste fasole dupa gust, eu am pus 800ml.
Se mai fierbe 10 minute, se pune mararul tocat marunt, se mai da un clocot si este gata.
Este foarte buna cu mamaliga rece si ceapa verde.
Pofta Buna!