Biscuiti cu mac si crema de lamaie cu ciocolata alba si mascarpone

de simona72 in Dulciuri, 29 Dec 2015 | 3493 vizualizari

 

Se numara printre preferatii mei acesti biscuiti. Aroma de lamaie ii face deosebiti, dea dreptul deliciosi. Crema se potriveste perfect cu biscuitii care pe langa mac au si aroma de lamaie. Tot Laura este de vina si pentru aceasta reteta minunata de biscuiti, am umblat pe ici pe colo la reteta si am adus cateva modificari. Data viitoare ii fac cu portocale…sunt mortales! J) Era sa uit, pentru aceasta reteta de biscuiti am folosit Green Sugar, un dulce natural cu zero calorii si indice glicemic. Si nici nu ingrasa J)

 

INGREDIENTE

250 gr unt gras 82%

  • Coaja si sucul de la 2 lamai bio de marime medie
  • 2 linguri Green Sugar+10 pliculete
  • 2 oua
  • 120 gr mac
  • 1 praf de sare roz de Himalaya
  • 1 plic praf de copt
  • 600-650 gr faina(depinde de cat suc de lamaie puneti si cat de mari sunt ouale)
  • Pentru crema:
  • 120 gr ciocolata alba
  • 80 gr mascarpone
  • Coaja si sucul de la 1 lamaie bio
Portii: 36
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu mac si crema de lamaie cu ciocolata alba si mascarpone:

Untul moale la temperatura camerei, l-am dat pentru 10 secunde la cuptorul cu microunde sa se topeasca o mica parte din el. L-am frecat cu o spatula, am adaugam sucul si coaja rasa fin de la 2 lamai medi. Eu le-am vrut mai bine parfumate si am folosit mai multa lamaie. Am adaugat si inlocuitorul de zahar si am amestecat bine toate ingredientele pana sau incorporat. Am adaugat macul si l-am amestecat cu o spatula in amestecul de unt. Faina am amestecat-o cu sarea si praful de copt. Am adaugat o parte din faina, am amestecat cu spatula, am adauigat o alta cantitate de faina si am inceput sa framant cu mana aluatul. Am adaugat treptat faina la aluat pana am ajuns la consistenta dorita. Am impartit aluatul in doua, am luat prima bucata de aluat si am intins-o cu sucitorul pe o planseta din silicon intr-o foaie subtire de aproximativ 1,5 cm. Cu o forma rotunda am decupat biscuiti i-am pus intr-o tava captusita cu hartie de copt si i-am dat la cuptorul incins la 170 grade pentru 12-13 minute. Initial am vrut sa fac biscuiti putin grosi, sa nu-i lipesc si sa pun pe fiecare biscuite in parte crema.Biscuiti plini de crema delicioasa…

 

Pentru crema: ciocolata alba se rupe in bucati se pune intr-un castronel si se topeste pe baie de aburi. Se adauga mascarponele si se amesteca bine pana mascarponele se incorporeaza cu ciocolata topita. La urma se adauga coaja rasa fin si sucul de la o lamaie. Am dat crema la frigider pana s-a intarit usor si a putut fi intinsa cu cutitul, aproximativ 15 minute. Am pus crema pe biscuiti pana am terminat toata crema. Pentru ca nu mi-a ajuns pe toti biscuitii, cei ramasi fara crema i-am lipit peste cei cu crema. Am pus toti biscuitii pe o tava si i-am dat la frigider pentru cateva minute. Verificam mereu crema sa nu fie prea moale sa se poata aplica ștampila peste crema. Dupa stampilare, am lasat crema sa se intareasca complet apoi i-am depozitat in cutie de metal. Sarbatori fericite!!

TIPS-URI

1

· Folositi lamai bio atunci cand aveti nevoie de coaja

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu mac si crema de lamaie cu ciocolata alba si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Catalina L 1

30.12.2015, 22:32

f frumosi

mirela0911 1

03.01.2016, 11:38

Ce biscuiti deliciosi ai facut!

simona72 1

03.01.2016, 12:31

Multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu zmeura si ciocolata de post

de Rocsi 9

ieri la 20:40

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

pe 15.11 la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Panna Cotta cu jeleu de portocale