Din nevoia de a-i introduce copilului meu alimente cât mai diversificate și sănătoase în același timp, a rezultat această delicioasă tocăniță de dovlecei.
Prima dată când i-am introdus dovleceii au fost sub forma unui piure. Nu i-au plăcut deloc, așa că aveam neapărat nevoie de un alt mod de a-i prepara.
meniu copii
Într-o tigaie adâncă se pune la călit ceapa tăiată mărunt într-o lingură de ulei de măsline și o jumătate de pahar cu apă. Roșiile se taie cubulețe mici (se curăță de semințe în prealabil), iar ardeiul se toacă și el mărunt. După ce s-a călit ceapa, se adaugă peste ea roșiile și ardeiul și se lasă până ce legumele sunt bine înmuiate și până ce roșiile își lasă sucul.
Separat, se pune o lingură de ulei de măsline într-o oală și se adaugă dovleceii tăiați cubulețe mici. Se lasă pe foc până se înmoaie.
Se pune apoi amestecul de ceapă-roșii-ardei peste dovlecei, se amestecă bine, se adaugă cele patru linguri de smântână și se mai lasă câteva minute pe foc, până ce aromele se întrepătrund.
Se condimentează cu sare, piper și ce mai vreți (eu am pus de data aceasta o linguriță de ierburi de Provence).
Poftă bună!
1
- tocănița are un gust mult mai special vara, când se găsesc roșii gustoase și zemoase. Iarna, roșiile au textura plasticată, aproape că ți-e teamă să le consumi.