O reteta atat ptr vegetarieni cat si ptr cei care tin post, nu veti simti ca lipseste carnea, pe fetitele mele le-am pacalit!
Golim rosiile si umplutura o trecem prin blender ptr a deveni o pulpa de rosii. Curatam si ardeii grasi, apoi restul de legume le tocam la blender. Incalzim uleiul intr-o craticioara adanca si calim legumele tocate, dupa care adaugam pulpa de rosii din care pastram putin ptr tava la urma, punem si orezul, stafidele, sarea si piperul, amestecam si luam de pe foc. Umplem rosiile si ardeii si ii punem in tava de la cuptor sau intr-un pirex, punem din uleiul pastrat, pulpa de rosii ramasa si putina sare. Nu e nevoie de apa ptr ca va lasa destul rosiile. Dam la cuptorul preincalzit la 180 C ptr cca 40 min.
1
In loc de marar, puteti pune patrunjel.
2
puteti pune in tava, cartofi taiati cuburi, ajuta la absorbirea sosului.