Tocanita de linte

de Carmen_g in Mancaruri de post, 3 Mar 2015 | 8415 vizualizari

 

Lintea reprezintă o sursă bogată şi importantă de antioxidanţi care apără şi fortifică organismul, mai ales în cazul instalării afecţiunilor cardiovasculare.

Fiind bogată în fibre, lintea normalizează nivelul de colesterol din sânge, încetineşte asimilarea glucozei din alimente şi combate constipaţia.

Lintea este o sursă excelentă de minerale, dintre care menţionăm fosforul, fierul, zincul şi magneziul. Aceste minerale au rolul de a menţine sănătos sistemul osos, de a regenera ţesuturile şi de a forma globulele roşii în sânge. În plus, zincul şi magneziul din conţinutul de linte întăresc sistemul imunitar şi grăbesc vindecarea rănilor.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de linte rosie
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1/2 telina
  • 1 1/2 cana apa
  • 1 lingura pasta rosii
  • 1 lingura pasta gogosari
  • 1 lingurita chimen
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • patrunjel
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de linte:

Ceapa tocata marunt se caleste in ulei pana devine transparenta apoi se adauga morcovii si telina taiati in cubulete. Se mai lasa pe foc pana se inmoaie legumele apoi se adauga lintea, apa si chimenul.

Se lasa la fiert 20-25 min dupa care se pune si pasta de gogosari si cea de rosii.

Se potriveste de sare si piper iar la final se adauga si verdeata tocata marunt.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de linte" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Linte cu ciuperci