Ёка- Yoka este un aperitiv armenesc preferat de armeni si foarte popular in Caucaz. Ingredientele principale: Lavash- painea armenilor, ou, mult patrunjel si branza.
Se face rapid si este foarte consistent. Nu necesita multa pricepere in bucatarie.
Se pot combina mai multe feluri de branza.
Se desface pachetul cu lavash si se portioneaza in patru foi.
Se ia cate o foaie si se toarna cate un ou batut.
Se presara cu branza de capra sau cas.
Se presara cu patrunjel.
Se ruleaza si se taie pe jumatate.
La fel se procedeaza si cu celelelte foi
Se incalzeste un sandwich maker la temperatura maxima si se pun rulourile pentru 5-7 minute pana capata o culoare aurie si devin crocante.
Se servesc fierbinti !
1
Daca nu aveti sandwich maker, se pot face si in tigaie.
2
Verificati daca branza de capra este sufiecient de sarata inainte de a o sara.
3
Daca nu aveti lavash, puteti incerca cu lipii.