Aperitiv piure de cartofi aromat cu oua de prepelita

de Bucataras Diana in Aperitive / Garnituri, 18 Sep 2018 | 3095 vizualizari

 

Provocarea GastroArt

 

INGREDIENTE

  • 700 g cartofi
  • 10 oua de prepelita
  • ½ leg patrunjel
  • ½ legatura tarhon
  • 100 g smantana
  • 3 linguri pesmet
  • 50 g unt
  • 100 g cascaval afumat ras
  • 2 frunze de dafin
  • 2 catei usturoi
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv piure de cartofi aromat cu oua de prepelita:

Curatam cartofii, ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa cu sare, frunze de dafin si cateii de usturoi. Dupa ce au fiert, preparam un piure in care adaugam putin unt si sare. Amestecam piureul cu patrunjelul si tarhonul tocate marunt, pesmetul si smantana.

Tapetam o tava si/sau forme mici de tarte cu unt si asezam piureul uniform. Formam niste gropite in piure in care trantim cate un ou de prepelita (evident spart, nu cu coaja :P . Presaram cascaval ras si dam la cuptor pana se rumeneste. Servim cu salata de castraveti cu usturoi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv piure de cartofi aromat cu oua de prepelita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv Oua scotiene