Aperitiv piure de cartofi aromat cu oua de prepelita

de Bucataras Diana in Aperitive / Garnituri, 18 Sep 2018 | 2823 vizualizari

 

Provocarea GastroArt

 

INGREDIENTE

  • 700 g cartofi
  • 10 oua de prepelita
  • ½ leg patrunjel
  • ½ legatura tarhon
  • 100 g smantana
  • 3 linguri pesmet
  • 50 g unt
  • 100 g cascaval afumat ras
  • 2 frunze de dafin
  • 2 catei usturoi
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv piure de cartofi aromat cu oua de prepelita:

Curatam cartofii, ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa cu sare, frunze de dafin si cateii de usturoi. Dupa ce au fiert, preparam un piure in care adaugam putin unt si sare. Amestecam piureul cu patrunjelul si tarhonul tocate marunt, pesmetul si smantana.

Tapetam o tava si/sau forme mici de tarte cu unt si asezam piureul uniform. Formam niste gropite in piure in care trantim cate un ou de prepelita (evident spart, nu cu coaja :P . Presaram cascaval ras si dam la cuptor pana se rumeneste. Servim cu salata de castraveti cu usturoi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv piure de cartofi aromat cu oua de prepelita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv Oua scotiene