Aperitiv oua umplute pe pat de ciuperci (fara maioneza)

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 16 Apr 2018 | 4040 vizualizari

 

  Mi-a venit aceasta idee cu patul de ciuperci dorind sa mai schimb monotonia oualor umplute traditionale.
 ,, Bunatati de Paste "

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 2 linguri otet
  • 100 gr sunca de porc
  • 1 borcan de ciuperci champignon
  • boia ardei
  • piper macinat
  • sare
  • patrunjel verde
  • Sos :
  • 1 lingura mustar cu hrean 
  • 1 lingura mustar frantuzesc boabe 
  • 4 linguri iaurt grecesc 
  • 150 ml ulei 
  • sare 
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv oua umplute pe pat de ciuperci (fara maioneza):

  1. Ouale se spala bine si se pun la fiert in apa cu sare si otet.
  2. Dupa 15-20 minute se scurg ouale de apa fierbinte si se pun in apa rece.
  3. In timpul in care fierb ouale preparati sosul prin amestecarea ingredientelor date. Uleiul se pune in fir subtire, amestecand ca la maioneza.
  4. Decojiti ouale si le taiati jumatati.
  5. Se scot galbenusurile si se zdrobesc cu furculita.
  6. Taiati sunca de porc cubulete marunte si o amestecati cu putin sos, boia,piper si galbenusurile zdrobite.
  7. Gustati aceasta compozitie si o sarati daca este nevoie.
  8. Se iau jumatatile de albus si se umplu cu  pasta de galbenus cu sunca.
  9. Sosul cu mustar se amesteca cu ciuperci si patrunjel verde tocat.
  10. Distribuiti sosul cu ciuperci o parte pe un platou.
  11. Asezati ouale pe patul cu ciuperci.
  12. ,,Imbracati'' totul cu restul de sos.
  13. Decorati ouale umplute cu patrunjel verde si boia.
  14. Pana la servire dati platoul la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv oua umplute pe pat de ciuperci (fara maioneza)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (22)

mihaelar63 1

19.04.2018, 13:08

Xana , pentru mine , da . Fara a mai fi inecate intr-o maioneza greu digerabila

Panacris 1

20.04.2018, 09:00

miki_a 1

20.04.2018, 10:44

Un aperitiv grozav, datorită sosului mult mai ușor!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Oua umplute cu crema de urda