Aperitiv oua umplute cu branza de burduf, in sos de maioneza

de RODIMUR in Aperitive / Garnituri, 10 Apr 2018 | 4215 vizualizari

 

Pentru că mi-a rămas puțină maioneză de la salata boeuf, m-am hotărât să fac și niște ouă umplute cu sos. Ouăle umplute sunt dintotdeauna un aperitiv gustos, economic și ușor de făcut, mai ales că se pot umple cu diferite ingrediente. Mie îmi plac ouăle umplute în sos de maioneză, umplute cu pate din ficăței de pui, sau cu brânză de burduf. Din acestea am făcut acum și au fost bine primite.
Din ingredientele de mai jos mi-au ieșit 12 jumătăți de ouă umplute, câte 3/porție.

 

INGREDIENTE

  • 6 albușuri de ouă fierte tari
  • 50 grame de unt
  • 75 grame de brânză de burduf
  • 3 linguri încărcate de smântână grasă
  • 3 linguri încărcate de maioneză
  • 1 praf de sare
  • piper
  • Pentru decor:
  • felii subțiri de gogoșari în oțet
  • măsline
  • verdeață...
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv oua umplute cu branza de burduf, in sos de maioneza:

Ouăle se fierb tari în apă cu sare, se lasă să se răcească, după care se curăță de coji și se înjumătățesc.

Se amestecă bine gălbenușurile cu brânza de burduf, untul moale și condimentele (sare și piper) după gust.

Se umplu jumătățile de ouă cu amestecul de gălbenușuri, cu unt și brânză de burduf, după care se pun într-un platou, cu deschiderea în jos.

Se face un sos de maioneză cu smântână și se toarnă peste ouăle umplute.

Se decorează cu felii subțiri de gogoșari în oțet, măsline, verdeață.

TIPS-URI

1

Nu fierbeți ouăle mai mult decât este cazul, ca să nu se înverzească gălbenușurile.

2

Scoateți untul din timp din frigider, pentru a fi moale și ușor de amestecat.

3

Dacă vreți ca sosul de maioneză să fie mai acrișor, în loc de smântână, puteți folosi un iaurt gras. Eu am pus multă zeamă de lămâie în maioneză, așa că am folosit smântână grasă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv oua umplute cu branza de burduf, in sos de maioneza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

RODIMUR 1

13.04.2018, 18:10

Mulțumesc frumos, Dante!

elucubratiiculinare 1

16.04.2018, 08:13

ce bun cred ca este

RODIMUR 1

16.04.2018, 08:51

Da, este bun, pentru că gustul brânzei de burduf se armonizează foarte bine cu acela al maionezei cu smântână...! Mulțumesc frumos, Mihaela!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv mamaliga in straturi cu oua