Pentru că mi-a rămas puțină maioneză de la salata boeuf, m-am hotărât să fac și niște ouă umplute cu sos. Ouăle umplute sunt dintotdeauna un aperitiv gustos, economic și ușor de făcut, mai ales că se pot umple cu diferite ingrediente. Mie îmi plac ouăle umplute în sos de maioneză, umplute cu pate din ficăței de pui, sau cu brânză de burduf. Din acestea am făcut acum și au fost bine primite.
Din ingredientele de mai jos mi-au ieșit 12 jumătăți de ouă umplute, câte 3/porție.
Ouăle se fierb tari în apă cu sare, se lasă să se răcească, după care se curăță de coji și se înjumătățesc.
Se amestecă bine gălbenușurile cu brânza de burduf, untul moale și condimentele (sare și piper) după gust.
Se umplu jumătățile de ouă cu amestecul de gălbenușuri, cu unt și brânză de burduf, după care se pun într-un platou, cu deschiderea în jos.
Se face un sos de maioneză cu smântână și se toarnă peste ouăle umplute.
Se decorează cu felii subțiri de gogoșari în oțet, măsline, verdeață.
1
Nu fierbeți ouăle mai mult decât este cazul, ca să nu se înverzească gălbenușurile.
2
Scoateți untul din timp din frigider, pentru a fi moale și ușor de amestecat.
3
Dacă vreți ca sosul de maioneză să fie mai acrișor, în loc de smântână, puteți folosi un iaurt gras. Eu am pus multă zeamă de lămâie în maioneză, așa că am folosit smântână grasă.