Mi-a placut aluatul cu bere de cand l-am facut prima data, asa ca am repetat, dar sub forma de foietaj.
Cum aveam niste jumari, nu prea multe pentru a face pogacele, am incropit un aperitiv care a iesit excelent.
Punem untul la topit si luam jumatate din el, iar peste cealalta jumatate adaugam uleiul, lasam sa dea in clocot si punem o mana de faina. Omogenizam repede pe foc si dupa doua minute stingem focul.
Iese o ciulama putin mai subtire cu care vom unge aluatul.
Drojdia o frecam cu zaharul pana la diluare si adaugam peste ea untul topit, caldut, frecam bine, apoi punem berea, sarea si incepem sa incorporam faina amestecata cu amoniul.
Framantam aluatul pana se omogenizeaza, apoi il intindem cu ajutorul sucitorului pe masa infainata.
Jumarile le trecem prin masina de tocat si le amestecam cu piper si chimen.
Peste jumatate din aluatul intins punem jumatate din ciulama si pliem peste el jumatatea cealalta de aluat.
Intindem putin aluatul, apoi punem jumatate din jumari peste jumatate din aluatul intins.
Pliem iar jumatatea cealalta si repetam cu ciulama apoi cu jumari.
Acoperim cu o folie si dam la rece pentru 30 de minute.
Apoi intindem aluatul pe masa infainata, nu prea subtire pentru a nu iesi jumarile la suprafata, cam de 1 cm si taiem fasii de 3 cm pe care asezam felii de cascaval si felii de sunca.
Rulam si punem fiecare rulou in forme de briose.
Ungem cu ou batut cu lapte si presaram chimen.
Dam formele la cuptor pentru 35 minute la 200 grade dupa care le scoatem si le mai ungem cu putin ou ajutandu-ne de o pensula.
Le mai lasam la cuptor cam 10 minute la temperatura mai mica(175 grade) apoi le scoatem.
Au iesit foarte bune, deci le voi repeta cand voi mai face rost de jumari.
1
Se poate folosi si aluat simplu de foietaj.
2
Aluatul nu trebuie lasat la crescut inainte, deoarece berea ajuta foarte mult la crescut in timpul coacerii.