Un desert foarte aromat si dulce, ideal pentru o dupa-amiaza cu prietenii langa o cafeluta la ibric :)
Foile de placinta le-am decongelat si le-am impartit astfel incat sa am cate 2 foi pt fiecare rulou.
Cele 2 foi le-am uns cu ulei cu ajutorul unei pensule si le-am suprapus.
Am procedat la fel cu toate foile.
Am maruntit nuca si migdalele. Albusurile le-am batut cu zaharul si un praf de sare pana au devenit o spuma consistenta (care nu mai curge de pe vas).
Am pus nucile peste albusuri si am omogenizat.
Am umplut foile cu aceasta compozitie, am rulat si am pus in tava pe hartie de copt. Am lasat spatiu intre fiecare rulou.
Eu am facut 5 rulouri mari, am calculat unul pt fiecare persoana, insa se pot taia foile de placinta pe jumatate si se pot face rulouri mai mici, in functie de preferinta.
Le-am pus la copt la foc mic 25-30 de minute (pana au devenit rumene deasupra).
Siropul l-am preparat din 100 ml apa calda in care am topit mierea si am pus scortisoara pudra si cuisoare.
Cand au fost gata le-am scos hartia de copt si le-am pus siropul. Le-am lasat 5-10 minute in sirop, apoi am servit.