A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Paine de casa aromata cu usturoi si...

Postat de: TAB1TA in Piine

Mai intai incalzim putin apa si o punem intr-un bol incapator. Se adauga lingura de zahar, drojdia uscata si 2 linguri de faina. Apoi am lasat 15 minute vasul acoperit cu un prosop ca sa se...Citeste continuarea

Piept de pui cu legume si sos de rosii

Postat de: oanapl in Pui

Pieptul de pui tăiat cubulețe se prăjește pe toate părțile în uleiul de măsline încins. Se spală și se curăță legumele.Se taie pe rând legumele: ceapa se taie...Citeste continuarea

Desert bezele

Postat de: Geanina87 in Dulciuri

Mixam albușurile cu praful de sare, iar cand incep sa se albeasca, adaugam si oțetul. Mixam in continuare pana se intaresc, apoi punem zahărul puțin câte puțin, mixand continuu....Citeste continuarea

Turte cu faina neagra

Postat de: sufletista in Piine

Intr-un bol cernem faina si adaugam sarea si amestecam bine, facem o adancitura adaugam uleiul, praful de copt amestecat cu bicarbonatul si apa, amestecam cu o lingura la inceput. Continuam sa...Citeste continuarea

Lipii cu cartof si verdeata (lipii...

Postat de: Constelatialeu in Mancaruri de post

Mai intai curatam, spalam si taiem cartofii cubulete, ii punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert, ii scurgem si ii pasam bine ca la piure. Ii lasam sa se raceasca putin, cat timp noi...Citeste continuarea

Turte chinezesti cu ceapa verde

Postat de: merisor67 in Piine

Cernem făina într-un bol și o amestecăm cu sarea. Fierbem apa până la primul clocot și o turnăm imediat peste făină, amestecând continuu până când făina...Citeste continuarea

Piept de pui cu ciuperci si smantana

Postat de: Ksenya in Pui

Intr-o tigaie incapatoare, turnam 2 linguri de ulei. Cand s-a incalzit suficient uleiul, adaugam ciupercile si le sotam 10 minute. In paralel, in alta tigaie, adaugam uleiul ramas si untul....Citeste continuarea

Snitele de porc, marinate cu mustar...

Postat de: mihaelar63 in Porc

Feliile de cotlet se bat cu batatorul de snitele pentru  a obtine  felii subtiri . Se ung feliile de carne pe ambele parti cu mustar si ardei iuti tocati . Tot pe...Citeste continuarea

Mancare de fasole verde

Postat de: cristinutanicolita in Mancaruri de post

Ceapa, morcovul se curata si se spală.  Se toaca mărunt.  Ardeiul se curăță, spala si se taie julien.  Intr-o cratita se pune ulei si când se încinge se...Citeste continuarea

Desert gogosele rapide

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Intr-un bol punem iaurtul, smantana, oul, coaja de lamaie, sarea, zaharul vanilat si praful de copt. Le omogenizam bine, apoi adaugam faina cernuta. Obtinem un aluat nu foarte tare, dar nici...Citeste continuarea

Desert prajitura cu foi si crema de...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Foile: Intr-un bol amestecati apa minerala cu indulcitorul, pana ce, acesta din urma se dizolva. Adaugati uleiul, vanilia si sarea. Cerneti faina, o adaugati treptat si tot in acest timp...Citeste continuarea

Melanzane caprese - vinete caprese

Postat de: mihaelar63 in Salate

Vinetele se spala si se curata fasii din loc in loc. Feliati rondele vinetele si le sarati. Vinetele se curata partial pentru ca fasiile ramase de coaja sa mentina forma...Citeste continuarea

Ciorbita rapida de purcel

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Carnea de purcel se taie cubulete si se pune la fiert in 2 l apa cu sare. Pentru economisire de timp folositi apa infierbantata in fierbatorul electric. Intre timp curatati si...Citeste continuarea

Hot dog de casa

Postat de: sufletista in Mancaruri cu carne

Fiecare corn il taim pe jumatate (fara sa il taiem de tot) il prajim la panini maker sau pe un gratar. La fel procedam si cu crenvustii, ii prajim la panini maker. Fiecare corn il ungem cu...Citeste continuarea

Chilli con carne

Postat de: sufletista in Mancaruri cu carne

Intr-o tigaie incapatoare calim ceapa, ardeiul, usturoiul tocat marunt. Adaugam rosiile tocate si lasam sa se caleasca impreuna 1 min, adaugam carnea si 50 ml supa, calim impreuna pana ce se...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere si faina...

Postat de: ctlina in Prajituri

Incalziti cuptorul la 180°C. Spalati si curatati merele. Taiati-le felii si puneti-le intr-o forma unsa. Presarati deasupra 1 lingura de indulcitor, scortisoara si puneti deasupra...Citeste continuarea

Gratin de dovlecei si morcovi

Postat de: ctlina in Mancaruri de legume

Incalziti cuptorul la 180°C. Spalati si curatati legumele. Dati pe razatoare dovleceii si morcovii. Amestecati legumele rase cu faina de naut si cele 2 oua. Puneti sare, piper,...Citeste continuarea

Mamaliga cremoasa cu ciuperci si...

Postat de: Bucataras in Mancaruri de post

Pregateste intai sosul de patrunjel cu usturoi: Toaca patrunjelul, leurda, loboda si usturoiul, pune-le intr-un bol si stropeste cu ulei, vinegar, sare si un vf de cutit de chili. Amesteca si...Citeste continuarea

Mancare delicioasa de vinete si...

Postat de: VI in Mancaruri de legume

Vinetele se curata pijama: o data da, o data nu, veti vedea in poze. Dovleceii nu ii curatam de coaja. Atat vinetele cat si dovlecii ii taiem rondele nu prea subtiri si apoi le calim pe rand...Citeste continuarea

Desert cornulete pictate

Postat de: ancutsa in Dulciuri

  Într-un vas încăpător se amestecă untul la temperatura camerei cu apa caldă, oul, sarea, praful de copt, dar și bicarbonatul dizolvat în borș. Se adaugă făină...Citeste continuarea

Mancare de gulii

Postat de: trifadalia in Mancaruri cu carne

Guliile se spala si se curata de coaja, apoi se dau pe razatoarea ( pe cartea care feliaza) si se lasa cu sare pentru jumatate de ora. Intre timp ceapa se razuie pe razatoarea mare si se...Citeste continuarea

Paine

Postat de: Dea_Dea in Piine

Punem drojdia intr-un castron sau un pahar cu lingura de zahar si 100 ml apa, amestecam bine si lasam sa se dizolve cam 5 min. Intr-un bol de mixer eu am pus faina si sarea, am adaugat drojdia...Citeste continuarea

Talmes-balmes

Postat de: MotanLaOale in Aperitive / Garnituri

Se pune apa cu sarea la fiert in ceaun pentru o mamaliga mai moale. Se presara deasupra 1 lingura de malai si se lasa la fiert. Cand fierbe se micsoreaza focul, se pune malaiul in ploaie si...Citeste continuarea

Desert Lapte de pasare

Postat de: ioana_lupu in Dulciuri

In primul rand, se separa ouale. Albusurile se bat cu praful de sare si cu 10 linguri de zahar. Intr-o cratita mai lata, se pune laptele pe foc. Cand laptele este aproape de punctul de...Citeste continuarea

Desert tort din biscuiti, de post

Postat de: RODIMUR in Torturi

Mai întâi se face crema. Se amestecă bine: zahărul tos, sarea, cacaua și vanilia. Se adaugă apa, se mixează până la omogenizarea ingredientelor și dizolvarea zahărului....Citeste continuarea

Ficat de porc cu ceapa, reteta...

Postat de: ioana_lupu in Ficat

Cum se prepara Ficat de porc cu ceapa, reteta rapida si delicioasa: Ficatul de porc este preferabil sa fie proaspăt (eu am avut congelat si a trebuit să îl spăl in mai multe ape)....Citeste continuarea

Desert prajitura inteligenta cu...

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Intr-o craticioara se pune ciocolata si untul la topit. Se amesteca pana devine compozitia omogena. Se lasa sa se racoreasca. Se separa ouale. Intr-un bol se mixeaza galbenusurile impreuna cu...Citeste continuarea

Chifle pufoase

Postat de: MotanLaOale in Piine

Se pun in vasul robotului 160 g de faina cernuta. Se adauga drojdia, sarea, zaharul si se amesteca putin. Se monteaza carligul de framantat. Apa si uleiul se amesteca si se toarna peste...Citeste continuarea

Chiftelute cu ceapa rosie in sos de...

Postat de: MotanLaOale in Mancaruri cu carne

Se toaca ceapa solzisori si se pune intr-un castron. Se presara sare si se toarna otet si apa in proportii egale. Se acopera cu folie si se tine la frigider cel putin 5 ore. Se face o...Citeste continuarea

Gnocchi cu sos de rosii

Postat de: Geanina87 in Paste

Sosul: Dăm la blender (viteză mică) roșiile. Punem într-o cratiță pe foc puțin ulei de măsline și un cățel de usturoi. Cand începe sa se rumenească, îl scoatem și...Citeste continuarea

Desert bilute din biscuiti

Postat de: Reli_B in Dulciuri

Amestecam intr-un bol biscuitii zdrobiti cu cacaua, nuca macinata, migdalele macinate si alunele de padure. Intr-o cratita punem laptele, zaharul, un plic zahar vanilat, untul si ciocolata si...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mascarpone si...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Aluatul: Untul de la temperatura camerei, il mixati cu indulcitorul. Adaugati cate un ou, mixati dupa fiecare. Incorporati laptele. Cerneti faina cu pudra de rascove si praful de copt, apoi le...Citeste continuarea

Paste cu pui si ciuperci in sos...

Postat de: mirela0911 in Paste

Pentru inceput se pun pastele la fiert conform indicatiilor de pe ambalaj. Pipetul de pui se spala bine, se sterge cu prosoape de hartie apoi se taie in bucatele mici. Ciupercile se curata, se...Citeste continuarea

Salata de sezon, cu tofu rumenit la...

Postat de: RODIMUR in Salate

Se spală bine, sub jet, frunzele de salată verde și se lasă câteva minute să se scurgă de apă. Între timp, se curăță cepele verzi, se spală și se taie rondele. Se...Citeste continuarea

Clatite umplute cu carne tocata

Postat de: Meea in Mancaruri cu carne

       Pregătim aluatul pentru clătite: batem oul și apoi adăugăm apa. Cernem făina, punem sarea și amestecăm cu ajutorul unui tel. Trebuie să obținem un...Citeste continuarea

Sandwich cu carne de porc

Postat de: Meea in Sandvisuri

       Punem carnea de porc la fiert.        Desfacem carnea în fâșii lungi cu ajutorul a două furculițe ( cu una ținem bucata de carne...Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de castane

Postat de: Dea_Dea in Prajituri

Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Punem albusurile intr-un bol, adaugam un praf de sare si la batem spuma. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam galbenusurile...Citeste continuarea

Placinta cu branzeturi

Postat de: Constelatialeu in Aperitive / Garnituri

Lasam sa se dezghete aluatul foitaj. Tapetam o tava rotunda cu hartie de copt, asezam aluatul foitaj in tava. Separat amestecam cele 3 oua cu cascavalul ras, branza de oi, bilutele de...Citeste continuarea

Supa de ciuperci

Postat de: Ksenya in Supe

Ceapa o tocam si o calim in ulei pana capata usoare urme aramii. Adaugam morcovul spalat si  taiat rondele, lasat 2 minute sa caleasca amestecat intre timp, apoi pastarnacul si apio spalat...Citeste continuarea

Paste de linte cu broccoli, rosii...

Postat de: Bucataras in Mancaruri de post

Pune pastele de linte la fiert in apa clocotita, cu un praf de sare si lasa-le nu mai mult de 7 minute. Cum spuneam si mai devreme, pastele din faina de linte au timp de fierbere mai scurt. Daca...Citeste continuarea

Fileuri de peste cu sos de curry si...

Postat de: cristeena20 in Peste

Pestele se spala si se usuca cu un servetel absorbant de hartie; condimentam cu sare, piper alb si putin ulei de malsine-lasam deoparte pana pregatim restul ingredientelor. Intr-o...Citeste continuarea

Bagheta umpluta

Postat de: Meea in Sandvisuri

     Tăiem căpăcelul baghetei și scoatem miezul astfel încât să formăm un șanț. Ungem bagheta cu puțin unt.       Separat, amestecăm...Citeste continuarea

Desert cozonac cu mirodenii si...

Postat de: ancutsa in Dulciuri

    Se amestecă drojdia uscată cu apă caldă și zahărul, se amestecă, apoi se adaugă făina, în ploaie, (aprox 360 g) în care am amestecat sarea. Se adaugă...Citeste continuarea

Desert placinta cu iaurt si stafide

Postat de: Ksenya in Dulciuri

Ouale, zaharul si sarea le batem cu un tel, adaugati vanilia si iaurtul, amestecam totul bine. Adaugam plicul de budinca si stafidele inmuiate in prealabil in apa (daca Iaurtul sau laptele...Citeste continuarea

Penne Rigate cu chiftelute

Postat de: MotanLaOale in Penne

Se face o pasta de chiftele din carne, ou, painea inmuiata si stoarsa, ceapa rasa, mararul tocat, sare, piper, boia si se tine la frigider cel putin o ora. Se fac chiftelute mici cu mana uda si...Citeste continuarea

Batoane crocante, cu spanac

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de post

Mai întâi se pregătește umplutura. Spanacul se alege, se spală foarte bine în 4-5 ape și se pune la scurs, într-o strecurătoare. Se curăță cepele și usturoiul,...Citeste continuarea

Desert cornuri umplute cu branza

Postat de: autodiag in Dulciuri

Drojdia se freaca cu o lingura de zahar pana cand devine lichida. Se adauga laptele cald si putina faina cernuta. Se amesteca totul si se lasa sa creasca la loc cald. Dupa aceea, se adauga ouale,...Citeste continuarea

Desert bomboane cu nuca de cocos si...

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Laptele condensat, fulgii de nuca de cocos si napolitanele se pun in robotul de bucatarie si se maruntesc pana cand devin ca o pasta. Se formeaza bomboanele din aceasta pasta, punad la...Citeste continuarea

Mancare de urzici frecate cu malai...

Postat de: autodiag in Mancaruri de post

Iata cum se prepara aceasta Mancare de urzici frecate cu malai - Reteta gustoasa de post Se spala urzicile foarte bine. Se pune 1 litru de apa la foc impreuna cu o lingurita de sare. In...Citeste continuarea

Snitele de porc

Postat de: Valentin68 in Porc

Taiem pulpa de porc in felii mai subtiri, eu am lasat si un pic de grasime, apoi le batem bine pe ambele parti. Intr-o farfurie punem ouale ( 2 la inceput, a mai fost nevoie de 1 ou si l-am...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

Creveti Prajiti in Baie de Ulei – Reteta Simpla si Rapida pentru Creveti Crocanti

pe 04.10 la 14:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]