O reteta italiana foarte gustoasa.
Am pus in loc de faina normala o faina low carb cu seminte.
Va trebuie numai o carne de calitate, eu o cumpar la macelar si o toaca in fata mea.
Mortadella aduce gust si grasime la carnea de vita tocata.
O reteta economica caci putem face felii subtiri. Se taie foarte bine cand este rece.
https://www.blogulluicatalina.com/2020/07/chec-de-carne-si-mortadella-polpettone.html
Curatati ceapa si usturoiul.
Tocati-le si sotati-le in uleiul incalzit intr-o tigaie.
Adaugati ierburile si paprika.
Lasati sa se raceaca un pic si mixati totul impreuna cu mortadella.
Intr-un castron amestecati compozitia mixata cu carnea tocata, oul, bulionul si faina. Puneti sare, piper.
Pe o hartie de copt puneti 4-5 felii de jambon crud. Depuneti carnea tocata deasupra, ridicati feliile de jambon peste carne si acoperiti cu o felie de jambon.
Formati o rulada stransa in hartia de copt.
Puneti-o intr-o forma de chec.
Dati la cuptorul incalzit la 180°C timp de 35 de minute.
Indepartati hartia, puneti din nou in forma de chec si varsati deasupra sucul lasat.
Dati la cuptor timp de 10 minute la 200°C sau pana cand este colorat frumos.
Lasati sa se raceasca.
Am lasat o noapte la rece. Rece se taie bine si usor in felii subtiri.
Serviti su salada, muraturi etc.