O tarta dichisita si plina de savoare si culoare: tarta cu zucchini, bacon, rosii si muguri de pin. Aluatul tartei este unul fraged, preparat cu unt si faina integrala. Din ingredientele de mai jos am pregatit 2 tavi de tarta aperitiv.
Pt aluatul de tarta:
Pregateste intai aluatul de tarta:
Mixeaza untul impreuna cu faina si sarea, pana se formeaza un aluat sfaramicios. Adauga apa cu gheata, mixeaza, mai adauga o mana de faina daca se mai simte nevoia.
Aduna aluatul intr-o bila, aplatizeaz-o si pune aluatul in frigider cat timp pregatesti umplutura.
Umplutura:
Curata zucchini de coaja partial, apoi taie-i rondele si rondelele in jumatati.
Taie baconul si rosiile uscate in cubulete, ceapa fideluta si sfarma branza telemea sau da-o pe razatoare.
Pune ceapa la calit rapid in putin ulei de masline, apoi adauga baconul si lasa-le sa se catramelizeze usor.
Pune ingredientele pentru umplutura intr-un bol: dovleceii, rosiile uscate, telemea, parmezan, mugurii de pin si ouale.
Amesteca ingredientele si adauga sare si busuioc pentru un plus de aroma.
Scoate aluatul de tarta din frigider si intinde doua foi, tapeteaza tavile si pune fiecare foaie in cate o tava, aranjand marginile pe peretii tavilor.
Pune jumatate de umplutura in fiecare tava, niveleaz-o, apoi decoreaza cu siruri alternative de jumatati de rosii cherry,dovlecei, chives, muguri de pin.
Mai presara putin parmezan pe deasupra si da tavile la cuptor pana se rumeneste frumos umplutura.
Lasa tarta aperitiv la racit inainte de a o taia.
Sa o serviti cu placere!