Desert mini-checuri cu cacao si zmeura

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 26 Iul 2020 | 2637 vizualizari

 

Retete de vara
Am pregatit niste mini-checuri tare dragute, umede, cu gust discret de unt, cacao si rom, dulci-acrisoare.

 

INGREDIENTE

  • 50 g unt
  • 4 oua
  • 1 praf de sare
  • 150 g zahar
  • esenta de rom
  • 20 g cacao
  • 170 g faina
  • 5 g praf de copt
  • 350 g zmeura
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mini-checuri cu cacao si zmeura:

Se topeste untul si se lasa deoparte.

Se separa albusurile de galbenusuri.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea.

Se adauga galbenusurile, untul topit si esenta de rom si se omogenizeaza.

Se incorporeaza treptat cacaua, faina si praful de copt, amestecand usor, de jos in sus, cu o spatula din silicon.

Se spala zmeura, se scurge bine, se pune peste aluat si se amesteca totul incet.

Se toarna compozitia in mini-tavite de unica folosinta pentru chec unse cu unt si se introduc la cuptor pana cand aluatul trece de testul scobitorii.

Dupa ce s-au racit, mini-checurile se pot orna cu ciocolata alba topita, zmeura si frunze de roinita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mini-checuri cu cacao si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu afine