Desert placinta cu urda si stafide

de cristinutanicolita in Dulciuri, 30 Iul 2020 | 5111 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 2 căni apa minerala
  • 1 cana de zahăr
  • 1 cana de ulei
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 1 praf de copt
  • Un praf de sare
  • Umplutura :
  • 700 g urda,
  • 1 ou,
  • 200 g zahar,
  • 200 g stafide
  • 1 galbenus +1 lg de lapte pt uns placinta
  • Zahar pudra
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu urda si stafide:

Intr-un bol se pun apa, zaharul, zaharul vanilat, uleiul și se amesteca pana se topește zaharul. Se adaugă praful de copt, un praf de sare și faina. Se frământă un aluat nelipicios. 

Pt umplutura se omogenizează urda cu zaharul, oul, stafidele. 

Aluatul se imparte în doua, se întind 2 foi.

Se pune prima foaie în tava unsa cu ulei și tapetata cu hârtie de copt ( sau faina) ,se pune umplutura și a doua foaie. 

Placinta se unge cu ou și se coace la foc mediu cca 40 de min,în cuptorul preîncălzit. 

Rece se pudreaza cu zahar. 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu urda si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Negresa de post