publicat la 05.02.2019
publicat la 29.08.2018
publicat la 30.07.2018
Îmbracă-te frumos (cearşaful bordo se potriveşte de minune cu broşa aia mare, neagră), pune-ţi pe cap cununa de frunze de dafin (găseşti o pungă plină în bucătărie ) şi şlapii cu blăniţă în picioare. Eşti gata? Acum ieşi pe balcon şi salută-ţi supuşii!
Bucataras.ro
[email protected]
Tort cu bezea si crema de vanilie
Pentru prima foaie mixam bine 2 albusuri cu un praf de sare apoi adaugam 2 linguri de zahar si mixam pana se topeste. Adaugam cele 2 galbenusuri si mixam dupa fiecare. Amestecam 2 linguri de faina cu o lingura de cacao si o incorporam usor in compozitita de oua. Turnam aluatul in tava rotunda...
Tort cu ciocolata alba si caramel
Incepem cu prepararea crema de ciocolata alba. Topim ciocolata impreuna cu smantana pentru frisca, la foc mic. Dam deoparte si omogenizam iar apoi dam la frigider peste noapte. A doua zi scoatem crema din frigider si o mixam bine pana devine pufoasa. Apoi ne putem ocupa si de prepararea...
Covrigi polonezi
Drojdia o amestecam cu 2 linguri de zahar si putin lapte si o lasam 5 minute sa creasca. Cernem faina intr-un castron si facem o gropita in mijloc in care punem drojdia activata, restul de zahr si lapte si valilia. Incepem sa framanatan iar apoi adaugam untul topit, dar nu fierbinte si sarea....
Coronita cu branza de vaci si scortisoara
Dizolvam drojdia in putin lapte caldut in care am adaugat 2 lingurite de zahar. Lasam la crescut 5-10 minute. Cernem faina intr-un castron si facem o gaura in mijloc. Adaugam in mijlocul fainii unul moale, oul, restul de zahar si drojdia activata Incepem sa framantam dupa care adaugam un praf...
Chec din albusuri cu mac si prune uscate
Batem albusurile spuma cu un praf de sare iar apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana se topeste. Adaugam uleiul in fir subtire si mixam iar apoi adaugam esenta de vanilie. Faina o amestecam cu praful de copt si macul si o incorporam usor in spuma. Prunele uscate le taiem bucatele mici si...
Tort "Felie de lapte"
Incepem cu pregatirea compozitiei pentru foi. Mixam galbenusurile cu zaharul si vanilia pana se lbesc si isi dubleaza volumul. Amestecam faina cu praful de copt, cacaoa si grisul macinat si le incrporam in crema de galbenusuri. Adauagam apoi treptat laptele iara apoi ueiul si mierea si...
Spirale cu mere si stafide (reteta cu nr. 400)
Cernem faina intr-un castron (eu am framantat intr-o covata pe care am achizitionat-o anul acesta de la Targul Olarilor, si de care sunt foarte mandra :) ) . Amestecam drojdia cu o lingura de zahar si apoi o dizolvam in putin lapte caldut. Lasam 5-10 minute pana se actizeaza. In mijlocul...
Prajitura cu branza de vaci
Incepem cu pregatirea primei compozitii. Mixam bine ouale cu un praf de sare si zaharul pana isi dubleaza volumul si se albesc. Adaugam apoi uleiul in fir subtire iar apoi laptele. Amestecam faina cu praful de copt si le adaugam in compozitie amestecand pana se incorporeaza. Pregatim apoi...
Prajitura marmorata cu visine
Mixam untul moale cu zaharul si vanilia apoi adaugam ouale si mixam dupa fiecare. Amestecam faina cu praful de copt si praful de budinca si il adaugam in compozitie, alternand cu 100 ml de lapte. Amestecam usor pana se omogenizeaza apoi impartim in jumatate. Jumatate din cantitate o punem in...
Chec cu ciocolata alba si afine
Topim ciocolata impreuna cu untul si dam deoparte. Separat mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugam apoi smantana si laptele si omogenizam. Adaugam ciocolata topita, in fir subtire si mixam. Amestecam faina cu amidonul si praful de copt si o incorporam in compozitie. La final...
Clatite cu banane
Batem bine ouale cu un praf de sare, zaharul si vanilie pana isi dubleza volumul. Adaugam pe rand laptele, uleiul si iaurtul si mixam bine. Pasam bananele cu furculita si adaugam piureul obtinut in aluat. La final adaugam treptat faina si amestecam, pana obtinem consistenta dorita. Coacem...
Tort cu prune si vin
Topim ciocolata la foc mic. Separam albusurile de galbenusuri iar albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Mixam galbenusurile cu zaharul pudra si untul moale pana se albesc si devin spumoase. Faina o amestecam cu praful de copt si migdalele macinate apoi o incorporam in crema de...
Clatite cu branza de vaci
Mixam branza cu zaharul si o parte din lapte, pana devine cremoasa. Adaugam galbenusurile si mixam dupa fiecare.Adaugam restul de lapte si vanilia si mixam. Cernem faina si o adaugam in compozitie. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si le incrporam usor in aluatul de clatite impreuna...
Inghetata de lapte
In vasul care va merge la congelator punem laptele praf. Separat amestecam laptele condensat cu smantana pentru frisca si laptele. Turnam apoi amestecul incet peste laptele praf si mixam usor cu mixerul. Dam vasul la congelator timp de 1 ora si jumatate. Scoatem vasul din congelator si...
Tarta cu caise si budinca de vanilie
Incepem cu prepararea budincii. Amestecam praful de budinca cu zaharul si 5 linguri de lapte. Laptele ramas il punem la fiert. cand incepe sa fiarba adaugam budinca dizolvata si amestecam pana se ingroasa. Dam de pe foc si mai amestecam din cand in cand ca sa nu faca crusta. Pentru aluat mixam...
Cornuri de Bratislava (Pozsonyi Kifli)
Dizolvam drojdia in laptele caldut si lasam la dospit 5 minute. Intr-un castron amestecam faina cu ouale, zaharul si sarea. Adaugam drojdia dospita si untul topit, dar nu fierbinte. Framantam un aluat elastic, nelipicios. Daca mai este nevoie se mai poate adauga putina faina. Dam aluatul la...
Tarta cu visine si branza de vaci
Amestecam toate ingredientele pentru aluat si framantam bine. Va rezulta o compozitie nisipoasa. Ungem cu unt o tava rotunda cu diametru de 26 cm. Punem 2/3 din compozitie in tava si apasam bine cu palma sau cu fundul unui pahar. Ridicam putin si pe marginile tavii. Peste aluat asezam...
Rulada cu biscuiti
Crema de biscuiti: Biscuitii de macina fin . Zaharul se caramelizeaza la foc mic. Cand ajunge la o culoare aurie se adauga apa (grija mare la aburi) si se lasa sa fiarba pana se dizolva tot caramelul. Dam de pe foc si adaugam biscuitii macinati. Amestecam repede pana se omogenizeaza. Intindem...
Tort cu ciocolata alba si capsuni
Incepem cu pregatirea blatului. Separam ouale iar galbenusurile le mixam cu apa calda. Adaugam apoi zaharul si mixam pana devin ca o crema. Amestecam faina cu praful de copt si cacaoa si le adaugam treptat in compozitie. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si le incorporam usor in...
Tort cu capsuni
Pentru blaturi separam 3 oua si albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Separat mixam cele 3 galbenusuri cu oul intreg si zaharul pana devin ca o crema. Adaugam spuma de albus si amestecam usor pana se incorporeaza. Cernem faina si o incorporam usor in compozitie iar la final adaugam unul...
Orange curd
Se dizolva zaharul in sucul de portocale iar apoi se pune la fiert, pana da un clocot. Ouale se bat apoi se adauga sucul cald, amestecand continuu. Punem compozitia pe foc mic si fierbem pana se ingroasa. Dam deoparte si adaugam untul bucatele. Amestecam pana se omogenizeaza apoi acoperim cu...
Tarta cu piersici si smantana
Incepem cu pregatirea aluatului: Amestecam untul moale cu zaharul si smantana. Adaugam apoi faina si framantam un aluat molicel, dar care nu se mai lipeste de mana. Ungem o tava rotunda cu putin unt si intindem aluatul in tava, cu mana. Avem grija sa ridicam aluatul si pe marginea tavii....
Prajitura cu visine si smantana
Mixam ouale cu zaharul pana se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugam untul la temperatura camerei si mixam. Urmeaza apoi smantana si omogenizam. Faina o amestecam cu praful de copt si cacaoa si o incrporam in compoziatia de mai sus. La final adaugam visinele scurse bine (eu am avut aproape...
Chec cu mac si lamaie
Mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma. Adaugam zaharul si mixam pana lucesc, ca pentru bezea iar apoi adaugam sucul de lamaie. Separat amestecam galbenusurile cu uleiul si le adaugam peste spuma de albus. Amestecam usor pana se incorporeaza. Cernem faina si o amestecam cu...
Marshmallow fondant
Punem bomboanele intr-un castron inalt si le stropim cu 4 linguri de apa. Bagam vasul la cuptorul cu microunde timp de 1 minut sau le topim pe bain marine. Ele se vor umfla destul de mult. Intr-un vas punem margarina taiata bucatele, amidonul si zaharul pudra care neaparat trebuie dat prin...
Tort cu crema de ciocolata
Incepem cu pregatirea cremei. Rupem ciocolata si o punem la foc mic impreuna cu frisca. Cand au ajuns la punctul de fierbere dam deoparte si amestecam pana se omogenizeaza. Dam la frigider pana se intareste. Intre timp pregatim blatul. Mixam albusurile cu un praf de sare iar apoi adaugam...
Tarta cu lamaie si bezea
Pentru crusta maruntim biscuitii cu robotul. Separat topim ciocolata impreuna cu untul apoi o adaugam peste biscuitii macinati. Amestecam pana capapta un aspect nisipos. Punem amestecul in tava rotunda cu inel detasabil (26 cm) si tasam cu dosul lingurii sau cu fundul unui pahar. Dam tava...
Prajitura cu bombite de branza si cocos
Blatul: Mixam albusurile cu un praf de sare iar apoi adaugam zaharul si mixam pana cand devine spuma lucioasa, ca pentru bezea. Separat amestecam galbenusurile cu uleiul si esenta de rom. Turnam apoi galbenusurile peste spuma de albus si amestecam usor. Faina o amestecam cu praful de copt...
Hanklich
Amestecam drojdia cu 50 ml lapte si o lingura de zahar si lasam 10-15 minute pana creste. In vasul robotului am pus faina si restul de zahar. Am adaugat maiaua, ouale, esenta si coaja de lamaie si am pornit robotul. Am adaugat apoi sarea si laptele caldut, in fir subtire. A urmat apoi untul...
Tort exotic
Incepem cu pregatirea blatului. Mixam bine ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul.Adaugam apoi untul topit si esenta. Adaugam alunele macinate si faina in compozitie, amestecand usor. Turnam compozitia in tava rotunda tapetata cu hartie de copt. Eu am folosit tava cu diametrul de 26 cm....