Tort cu prune si vin

de La Ancuta in Torturi, 15 Aug 2012 | 6287 vizualizari

 

Tortul de astazi este facut special pentru mama mea, care isi serbeaza astazi ziua de
nastere. Ii dorim sa fie sanatoasa si fericita si sa ne bucuram cat mai mult timp de ea!!!
Nu puteam insa sa le uit pe Medi si Merisor. La multi ani dragelor!!! Multa sanatate si tot ce este mai bun!!!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 3 oua
  • 75 g zahar pudra
  • 50 g unt
  • 75 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 25 g migdale macinate
  • Crema:
  • 700 g prune
  • 65 g zahar
  • 150 ml apa
  • 2 linguri sirop de zmeura
  • 100 ml vin rosu
  • 1 plic si jumatate de gelatina
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • gem de prune pentru uns blatul
  • ciocolata topita si fulgi de migdale pentru ornat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu prune si vin:

Topim ciocolata la foc mic. Separam albusurile de galbenusuri iar albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Mixam galbenusurile cu zaharul pudra si untul moale pana se albesc si devin spumoase. Faina o amestecam cu praful de copt si migdalele macinate apoi o incorporam in crema de galbenusuri. La final adaugam spuma de albusuri alternand cu ciocolata topita. Amestecam usor dupa fiecare. Turnam compozitia in tava rotunda (26 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem la foc potrivit pana trece testul scobitorii (~20 de minute). Scoatem blatul din tava si il lasam sa se raceasca pe un gratar de bucatarie. Dupa ce s-a racit il ungem cu gemul de prune.

Crema:

Prunele curatate de samburi le punem la fiert impreuna cu vinul, apa, zaharul si siropul de zmeura. Lasam sa fiarba pana se inmoaie prunele (~ 10 minute) apoi dam de pe foc si le pasam. Gelatina o hidratam in 6 linguri de apa rece timp de 5 minute apoi o punem la topit pe foc mic (atentie sa nu fiarba). Gelatina dizolvata o adaugam peste piureul de prune inca cald apoi dam la racit. Dupa ce s-a racit amestecam piureul cu frisca batuta. Eu am folosit frisca neindulcita si am mai adaugat 2 linguri de zahar pudra. Amestecam usor pana se omogenizeaza.

In jurul blatului montam inelul de tort si turnam crema peste blatul uns cu gem. Nivelam crema si dam la frigider pentru cateva ore, sau de preferat peste noapte.

Dupa ce s-a intarit crema ornam tortul dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu prune si vin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (64)

La Ancuta 1

20.08.2012, 10:35

Multumesc mult

Ligia Bxl 1

16.07.2013, 13:01

ce bine arata

La Ancuta 1

16.07.2013, 15:44

Multumesc Ligia

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Snickers