Coronita cu branza de vaci si scortisoara

de La Ancuta in Dulciuri, 18 Noi 2012 | 3310 vizualizari

 

Imi plac foarte mult deserturile cu aluat dospit. Iar de cand s-a racorit afara, si simtim ca se apropie iarna, este o adevarata placere sa coc cate ceva cu aluat dospit. De data aceasta am incercat o coronita cu branza de vaci si scortisoara, foarte aromata si pufoasa.

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 500 g faina
  • 20 g drojdie proaspata
  • 60 g zahar
  • 75 g unt moale
  • 1 ou
  • 100 g apa calduta
  • 100 g lapte caldut
  • esenta de migdale (optional)
  • 1 praf de sare

Umplutura:

  • 200 g branza de vaci
  • 50 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coronita cu branza de vaci si scortisoara:

Dizolvam drojdia in putin lapte caldut in care am adaugat 2 lingurite de zahar. Lasam la crescut 5-10 minute.
Cernem faina intr-un castron si facem o gaura in mijloc. Adaugam in mijlocul fainii unul moale, oul, restul de zahar si drojdia activata Incepem sa framantam dupa care adaugam un praf de sare, laptele si apa caldute precum si esenta de migdale.

Framantam un aluat elastic, care nu se mai lipeste de maini.
Acoperim castronul cu un prosop de bucatarie si lasam la crescut la loc caldut, ferit de curenti, pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a crescut aluatul, il rasturnam pe masa de lucru si framantam putin, pentru a scoate aerul. Intindem apoi o foaie dreptunghiulara pe care o ungem cu branza de vaci amestecata cu zaharul si scortisoara.

Rulam pe partea lunga iar apoi cu un cutit ascutit taiem ruloul pe jumatate, lasand insa un capat netaieat. Rasucim cele doua bucati rezultate iar apoi unim captele, formand o coronita.

Punem coronita in tava tapetata cu hartie de copt si lasam inca 15-20 de minute la crescut. Dupa ce a crescut presaram coronita cu zahar si o dam la cuptor, la foc potrivit pana se rumeneste frumos deasupra (~30 de minute).

Scoatem pe un gratar de bucatarie si lasam sa se raceasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita cu branza de vaci si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

La Ancuta 1

19.11.2012, 15:23

Dia, in cazul asta chiar ca-s multi kilometrii astia.

ANNA_46 1

19.11.2012, 19:41

Ce buna coronita

La Ancuta 1

19.11.2012, 20:36

Multumesc Anna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine umplută

de RODIMUR 8

ieri la 20:44

Brioșe din albușuri și fructe confiate - Rețeta simplă și delicioasă

de RODIMUR 8

pe 06.01 la 23:29

Lahmacun - Reteta turceasca de aperitiv cu carne

de Rocsi 9

pe 06.01 la 20:17

Tort cu visine, ciocolata si crema de piersici - Desertul festiv si delicios

de oanapl 7

pe 06.01 la 17:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pariziene cu crema patisera