Prajitura aceasta o am pe lista de "to do" de foarte multa si doar acum i-a venit randul. Mi-a placut combinatie de branza, cocos si cacao. Unde mai pui ca e si foarte aspectuoasa. O mai laud mult, sau v-am convins sa o incercati ? :)
Blatul:
Mixam albusurile cu un praf de sare iar apoi adaugam zaharul si mixam pana cand devine spuma lucioasa, ca pentru bezea.
Separat amestecam galbenusurile cu uleiul si esenta de rom. Turnam apoi galbenusurile peste spuma de albus si amestecam usor.
Faina o amestecam cu praful de copt si cacaoa si o adaugam in compozitie, amestecand usor, pana se incorporeaza.
Pregatim apoi bombitele de branza:
Mixam branza impreuna cu zaharul. Adaugam apoi galbenusurile pe rand, mixand dupa fiecare. La final adaugam amidonul si apoi nuca de cocos si amestecam pana se omogenizeaza.
Cu mainile umezite formam bilute pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.
Turnam deasupra blatul de cacao si dam la cuptor, la foc potrivit, pana trece testul scobitorii (~25 de minute).
Pentru sosul de ciocolata amestecam cacaoa cu zaharul si apoi desfacem cu apa. Punem pe foc mic si lasam sa dea un clocot. In acest moment adaugam unul si mai lasam sa dea cateva clocote.
Lasam sosul la racit.
Dupa ce prajitura s-a copt turnam sosul de ciocolata deasupra si lasam sa se raceasca in tava.
Se portioneaza dupa racirea completa.