Tarta cu lamaie si bezea

de La Ancuta in Dulciuri, 28 Apr 2012 | 8319 vizualizari

 

La ceas de seara, intr-o zi aniversara vin cu o "nebunie" de tarta si o poveste despre iubire :D. Nu-mi plac declaratiile siropoase nici sa le fac, nici sa le primesc. Dar am sa va povestesc cum vad eu iubirea :). Seamana foarte bine cu urmatoarea tarta: un strat amarui si crocant, un strat usor acrisor si unul mult prea dulce. Luate separt nu produc nicio placere, dar combinate iti inebunesc papilele gustative. Tot cam asa e si cu iubirea.
Ziceam ca este o zi aniversara? Ei bine, da: astazi aniversam 5 ani frumosi, cu impliniri (piticul nostru Dragos), cu suisuri si coborasuri.
Nu imi doresc sa schimb nimic, vreau doar sa avem sanatate si intelegere ca sa putem aniversa inca multi ani!

 

INGREDIENTE

Crusta:

  • 300 g biscuiti cu cacao
  • 150 g unt
  • 100 g ciocolata amaruie

Crema:

  • 5 galbenusuri
  • 500 g lapte condensat (1 cutie si jumatate)
  • 250 ml zeama de lamaie

Bezea:

  • 5 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 250 g zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu lamaie si bezea:

Pentru crusta maruntim biscuitii cu robotul.
Separat topim ciocolata impreuna cu untul apoi o adaugam peste biscuitii macinati. Amestecam pana capapta un aspect nisipos.

Punem amestecul in tava rotunda cu inel detasabil (26 cm) si tasam cu dosul lingurii sau cu fundul unui pahar.

Dam tava la frigider pana preparam crema.

Pentru crema mixam putin galbenusele apoi adaugam laptele condensat si amestecam pana se omogenizeaza. La final adaugam usor sucul de lamaie si amestecam cu un tel. Reteta spunea 150 ml zeama de lamaie si 100 ml zeama de lime. Pentru ca nu am gasit lime am folosit 250 ml zeama de lamaie.

Dam deoparte si pregatim bezeaua.
Mixam spuma albusurile cu un praf de sare. Adaugam treptat zaharul amestecat cu coaja rasa de lamaie si mixam pana se dizolva toate cristalele si spuma sta batz.

Scoatem tava din frigider si turnam crema peste crusta. Deasupra punem bezeaua si cu dosul unei linguri facem denivelari.

Coacem in cuptorul preancalzit la 180 de grade, timp de 30 de minute. Dupa ce s-a copt am lasatsa se raceasca treptat in cuptor, cu usa deschisa.

Asa cum va spuneam, tarta aceasta este o nebunie. Trei gusturi care se imbina perfect.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu lamaie si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (54)

Criss 1

02.05.2012, 08:52

Ce bine arata! Am salvat-o si ii tot dau tarcoale.

Ela68 1

07.01.2014, 22:34

VAAAAAI, acum am dat de ea ! o nebunie

La Ancuta 1

08.01.2014, 12:32

Ela, cum ramane cu dieta?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu lamaie si bezea