Am ramas in urma cu postarile. Acest tort l-am facut in urma cu 2 saptamani, iar daca va place si vreti sa-l incercati inca mai gasiti capsuni in piata. Se potriveste de minune cu caldura de afara, racoros si bun :).
Pentru blaturi separam 3 oua si albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Separat mixam cele 3 galbenusuri cu oul intreg si zaharul pana devin ca o crema. Adaugam spuma de albus si amestecam usor pana se incorporeaza. Cernem faina si o incorporam usor in compozitie iar la final adaugam unul topit, dar nu fierbinte. Amestecam usor.
Impartim compozitia in doua parti egale si coacem doua foi in tava rotunda (26 cm), tapetata cu hartie de copt. Scoatem din tava si lasam sa se raceasca pe un gratar de bucatarie.
Intre timp pregatim crema. Mixam branza de vaci impreuna cu iaurtul si zaharul iar apoi adaugam 100 g capsuni facute piure. Gelatina o punem la hidratat in 5 linguri de apa rece apoi o dizolvam pe foc mic (fara sa fiarba). Peste gelatina topita adaugam cate o lingura din crema si amestecam pana se omogenizeaza. O amestecam apoi cu restul de crema. Dam vasul la frigider pana incepe putin sa se gelatineze.
Intre timp mixam frisca. Scoatem crema din frigider si o amestecam usor cu frisca batuta. La final adaugam capsunile taiate bucatele si amestecam usor.
Pe un platou asezam unul din blaturi si punem inelul de tort in jurul lui. Punem crema peste blat, nivelam si acoperim cu celalalt blat.
Dam tortul la frigider pentru minim 2 ore. Scoatem tortul din frigider si il ornam cu felii de capsuni.
Preparam gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj iar apoi o turam pe tort, incepind din mijloc. Dam din nou la frigider pana se intareste jeleul.
Scoatem inelul din jurul tortului si daca este nevoie ornam de jur imprejur cu frisca batuta (eu nu l-am mai ornat) :D.