publicat la 12.02.2014
publicat la 05.01.2014
publicat la 27.10.2013
Astazi daca simti ca nu ti se acorda suficienta atentie, te porti ca un copil razgaiat ce esti! Plangi, bati din picior, arati cu degetul si zici doar “Vreau, vreau, vreau”!
Bucataras.ro
[email protected]
Ulei aromat
Usturoiul se toaca dar nu foarte marunt, se pune intr-un borcan, dupa care adaugam uleiul Se poate folosi dupa ce a stat la macerat cel putin o saptamina...
Ardei iuti in ulei
Ardeii se spala si se taie cu un foarfece cam 1 centimetru . Se pun intr-un borcan cit sa umple 1/3 din volumul acestuia.. Adaugam apoi ulei de masline pina la umplerea borcanului. Dupa o saptamina poate fi folosit.
Icre de Manciuria
Fasolea o punem la apa cu o seara inainte, iar a doua zi o punem la fiert. O scurgem si schimbam apa dupa prima fierbere. Iin a doua apa adaugam si sare. Cand e gata fiarta, o scurgem de apa si o dam prin masina de tocat. Adaugam usturoiul pisat si apoi putin cite putin uleiul....
Cuiburi de cartofi cu sos de vongole si oua fierte
Se dezgheata vongolele. Intr-o tigaie calim ceapa si adaugam vongolele. Lasam in jur de 5 minute,adaugam sucul de rosii,maslinele si lasam sa scada putin sosul. Separat curatam cartofii de coaja,ii dam prin razatoare,ii presaram cu sare si ii lasam sa e scurga de apa. Dupa aceea ii...
Piftele de peste cu pireu
Se curata pestele foarte bine de oase. Oasele mici le scoatem cu ajutorul unei pensete. Se spala si impreuna cu celelalte ingrediente se dau prin masina de tocat. La compozitia rezultata adaugam condimentele dupa gust. Intr-o tigaie punem ulei si cind acesta este incins se fac bilute din aluat...
Legume la cuptor cu cirnati de curcan
Legumele se spala. Mocovii si dovleceii se taie rondele. Vinetele,cartofii si ardeii se taie cuburi mari. Chimenul si ceapa se taie felii groase. Usturoiul se taie in doua. Cartofii si morcovii se pun la fiert si se lasa cit sa fie moi in afara insa tari la mijloc. Intr-o tava...
Paste cu fructe de mare
Ceapa se toaca marunt si se caleste impreuna cu usturoiul zdrobit. Se adauga ardeiul taiat cuburi si fructele de mare si se lasa pina se deschid scoicile, dupa care se adauga apa si se lasa la foc mediu pina scade apa. Adaugam bulionul si lasam in jur de 5 minute. Potrivim de sare si...
Orez cu mix de cirnati si midii
Legumele se spala si se curata. Morcovul se da prin razatoare. Ceapa se toaca marunt. Ardeiul,dovlecelul si telina se taie julien. Intr-o tigaie se pune la calit ceapa,usturoiul strivit, cirnatii si midiile curatate si pancetta. Cind s-au calit se adauga restul de legume. Se...
Mamaliga umpluta
Se taie ciupercile in 4 ,in functie de marimea lor,se toaca ceapa. Intr-o tigaie cu putin ulei punem usturoiul zdrobit impreuna cu ceapa. Lasam sa se caleasca. Cand s-au calit ,se arunca usturoiul si se adauga ciupercile, carnea tocata si kaizerul. Adaugam sare si piper dupa gust si lasam la...
Paste cu carne tocata
Se pun pastele la fiert conform indicatiilor de pe ambalaj. Intr-o tigaie cu putin ulei se caleste ceapa, usturoiul si ardeiul tocat marunt. Se lasa la calit, dupa care se adauga carnea tocata. Se lasa 5 minute si apoi se adauga bulionul. Cand sosul cu carne tocata este gata se adauga pastele si...
Cartofi umpluti
Cartofii se spala bine si se pun la fiert cu tot cu coaja. Separat se pune intr-o tigaie putin ulei si se adauga ceapa ceapa tocata marunt, ardeiul tocat marunt. Cand acestea s-au rumenit se adauga carnea tocata. cand aceasta si-a schimbat culoarea se adauga usturoiul pisat si condimentele. Se...
Bucatini cu carnati de mistret
Se fierb pastele conform indicatiilor de pe pachet. Intr-o tigaie cu putin ulei se pune catelul de usturoi strivit. Se lasa la calit si cand acesta a prins culoare se da deoparte. Se adauga ardeiul tocat si se lasa sa se rumeneasca. Se adauga putina sare. Dupa ce s-a rumenit ardeiul se adauga...
Legume umplute
Se spala si se curata ardeii. Ciupercile se spala, se curata si se elimina piciorul. Se scobesc de partea neagra din interior. Se curata rosiile si se scobesc si ele in interior, dupa se adauga sare si se lasa la scurs. Vanata, picioarele ciupercilor, dovlecelul, morcovul si ceapa se toaca...
Salata cu fructe de mare in otet
Se spala legumele si fructele de mare se scot de la otet si se clatesc cu apa rece Intr-un bol se pune salata rupta fasii, se adauga morcovul taiat rondele, ardeiul taiat fasii, ceapa taiata julien, rosiile taiate bucati mari, castravetele taiat rondele si fructele de mare. Se adauga sare,...
Aperitiv
piersica se spala si se taie felii. boabele de struguri se taie in doua si pepenele galben in cuburi potrivite. se pun intr-un pahar peste care se adauga zaharul si scortisoara. se lasa o jumatate de ora la frigider dupa care se adauga spumantul. se serveste pe un sezlong la malul...
Tagliatelle cu prosciutto crudo si ciuperci...reteta nr 1 :) !!!
punem o oala cu apa la fiert. cind aceasta fierbe punem sare si adaugam pastele. le lasam conform indicatiilor de pe pachet. prosciutto se taie fisii mai groase. se calesc intr-o tigaie fara ulei ,apoi adaugam ciupercile taiete in patru iar piciorul ciuperciii taiat felii,ardeiul...