Zilele trecute am transmis in premiera liveVIDEO o demonstratie a lui Tushin Tugso, un maestru bucatar al celor de la Wu Xing, care a preparat Pui Gong Bao ...
Maestrul Tushin Tugso spune ca denumirea de Pui Gong Bao nu are legatura cu alunele, cum eram tentati sa credem, ci cu numele unei regiuni a Chinei. El a indicat sa alegem de la inceput felul in care vrem sa taiem ingredientele, fisii sau cuburi, si sa mergem pe aceeasi linie.
Eu am ales sa le tai cubulete. Tushin Tugso a insistat pe faptul ca daca toate ingredientele sint taiate de la inceput, prepararea unei portii nu depaseste mai mult de 2-3 minute.
Deci, am taiat puiul si legumele cuburi si am trecut la treaba.
1. am incins wok-ul, am adaugat ulei de masline, apoi cuburile de pui mestecind cu o lingura. Am pus un praf de sare. Cind s-au rumenit, le-am dat deoparte. Am scurs uleiul din tigaie
2. am pus din nou 2-3 linguri de ulei si cind s-a incins, am dat apoi pe foc mediu. Am adaugat pasta de ardei iute. Am folosit un produs marca Radu Popovici, pasta de ardei verde, care-mi place foarte mult.
3. am adaugat ceapa taiata cubulete, usturoiul felii, sos de soia, morcovul
4. se amesteca,se pune putina sare si piper, putin zahar, se adauga puiul, se amesteca
5. la final, am pus castravetele si alunele, am amestecat, am oprit focul
6. am stropit cu putin otet si putin sos iute
Operatiunea mea a durat cam 5 minute. A iesit un Pui Gong Bao delicios!
1
bucatarul Wu Xing a adaugat si putina supa, dar si putin amidon. El a tavalit puiul prin putin ou batut